Antena 3 CNN Actualitate Primul deces de rujeolă de când a fost declarată epidemia. Un bebeluş de 7 luni a murit la Braşov. A luat boala de la fratele lui nevaccinat

Primul deces de rujeolă de când a fost declarată epidemia. Un bebeluş de 7 luni a murit la Braşov. A luat boala de la fratele lui nevaccinat

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a murit, marţi, în judeţul Braşov.

de Silvia Preda    |    12 Dec 2023   •   18:08

Un copil în vârstă de 7 luni a decedat din cauza rujeolei, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit sursei citate, copilul din judeţul Braşov era neeligibil la vaccinarea cu ROR şi a fost în contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

Citeşte şi: Focar de rujeolă la o şcoală din Bucureşti. Medic: "Jumătate din secțiile de copii de la Matei Balş sunt pline de această boală contagioasă"

În perioada 1 ianuarie - 10 decembrie 2023, în România au fost notificate 2.010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

În 5 decembrie, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, încurajează părinții să se prezinte cu copiii la vaccinare

"Rujeola este o boală a copilăriei, dar ea produce o mortalitate care variază între 1 şi 3 la mie.

Nu putem să nu luăm o măsură de sănătate publică şi să informăm populaţia, să încurajăm părinţii să se prezinte cu copiii la vaccinare, mai ales cei care nu au făcut-o, care sunt eligibili pentru vaccinare, fie că discutăm despre copii cu vârsta de un an, fie că discutăm de copii cu vârstă şcolară, completarea schemei de vaccinare este normală şi protejează copilul împotriva aceste îmbolnăviri", a mai spus Alexandru Rafila.

Vezi şi: Pot reapărea şi alte boli contagioase, în afară de rujeolă. Avertisment de la Ministerul Sănătăţii!

×
Subiecte în articol: rujeola bebelus Brașov
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close