Antena 3 CNN Actualitate Becali, după condamnare: Mă prezint singur la arest. Băsescu să îmi dea graţierea, dacă vrea 35% încredere

Becali, după condamnare: Mă prezint singur la arest. Băsescu să îmi dea graţierea, dacă vrea 35% încredere

Becali, după condamnare: Mă prezint singur la arest. Băsescu să îmi dea graţierea, dacă vrea 35% încredere
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2013   •   18:56

Gigi Becali a declarat luni după-amiază, după decizia instanţei supreme de a-l condamna la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, că roagă autorităţile "care sunt în drept" să aibe "decenţa" să aştepte să se prezinte singur.

"Am vorbit acum să merg acasă, la familie, şi rog organele care sunt în drept să aibă măcar un minim de decenţă, eleganţă şi respect să aştepte să mă prezint singur. Să nu vină cu tot felul de mascaţi acasă", a declarat finanţatorul echipei Steaua Bucureşti.

El a spus că sora lui a leşinat când auzit vestea legată de condamnarea sa.

Întrebat de jurnalişti care este cel mai mare regret al său, Becali a afirmat că renunţarea la funcţia de europarlamentar o regretă cel mai tare, care i-ar fi asigurat imunitatea, adăugând că, în acelaşi timp, a fost "fraier" că s-a întors în ţara care "l-a trădat".

"Cel mai mare regret al meu este că nu am rămas europarlamentar, pentru că nu-mi închipuiam vreodată că pot să facă asta. (...) Un alt regret este că trebuia să stau eu să aştept sentinţa acolo unde trebuia să o aştept şi-mi vedeam de treaba mea şi stăteaţi voi acum şi nu aveam treabă. (...) Nu mai veneam toată viaţa aici şi cu asta basta", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că va face toate demersurile necesare şi legale pentru a-şi obţine libertatea, el precizând că nu exclude varianta de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să îl graţieze. 

"Dacă Băsescu vrea 35% încredere să îmi dea graţierea. Ce?! Mi-e ruşine să cer libertatea mea, pentru familia mea? Dacă face un act creştinesc e ruşine? Toate demersurile le voi face pentru familia mea", a mai spus Becali.

Parlamentarul a mai spus că se simte trădat de stat, adică de procurori.

Becali le-a mai spus jurnaliştilor că va merge acasă, la familie, să îşi facă bagajele pentru ca să se prezinte singur în arest. Becali a adăugat că va ataca decizia la CEDO.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.




×
Subiecte în articol: Gigi Becali becali condamnat
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close