Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul accidentului de la Pasajul Unirii. Un mort şi 22 răniţi, după ce autocarul s-a izbit de limitatorul de înălţime

Bilanţul accidentului de la Pasajul Unirii. Un mort şi 22 răniţi, după ce autocarul s-a izbit de limitatorul de înălţime

O persoană a murit şi alte 22 de persoane sunt rănite, după ce autocarul plin cu turişti greci s-a izbit, vineri, de limitatorul de înălţime de la Pasajul Unirii.

de Georgiana Adam    |    23 Dec 2022   •   14:56

De asemenea, o femeie de 30 de ani este în stare critică, este în comă şi a fost intubată de medici, fiind şi ventilată.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, bilanţul oficial al accidentului de la pasajul Unirii este următorul: un mort şi un pacient în stare critică internat la spitalul Floreasca.

"Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscitarea lui, dar a fost declarat decedat. 

Citeşte şiPrefectul Capitalei, după accidentul de la Unirii: "Instalația de aer a autocarului, pusă ulterior"

Mai avem un pacient intubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Raed Arafat: "Mai avem un pacient intubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică"

"Din păcate, a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie", spune șeful DSU, Raed Arafat.

El precizează că în total, 22 de victime au fost transportate la spitale.

La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. 

În urma accidentului, primul apel la numărul de urgenţă 112 a fost făcut la ora 13:23.

"Nu a fost activat planul roșu, dar au fost trimise destule ambulanțe", adaugă Arafat.

Patru victime sunt internate la spitalul Bagdsar Arseni şi alte patru la Spitalul Floreasca: doi în stare gravă, dintre care unul stop cardio, doi stabili - 2 femei, 2 bărbaţi.

La Spitalul Universitar sunt internate nouă victime. Autocarul era plin cu turişti greci, iar patru persoane au rămas încarcerate şi au fost scoase ulterior de echipajele de intervenţie.

În autocar se aflau 47 de ocupanți, dintre care patru au rămas blocați sub plafonul turtit.  

Răniţii din accidentul de autocar, transportaţi la cinci spitale

Răniţii din accidentul de autocar de la pasajul Unirii au fost duşi la cinci spitale: 4 victime la Floreasca, la spitalul Bagdasar - 6 adulţi şi doi copii, la Universitar 9 răniţi şi câte doi la spitalele Sf. Ioan şi, respectiv, spitalul Militar.

Şoferul şi cei 47 de pasageri, toţi greci, se aflau în autocarul cu destinaţia Bucureşti, unde aveau camere rezervate la hotel.

Șoferul autocarului implicat în accident a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, a transmis Brigada Rutieră.

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație.

Un autocar cu persoane de cetățenie greacă, care se deplasa pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii, a intrat în pasarela de la Pasajul Unirii.

SMURD a precizat că pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale sau ajutor medical vor fi împărtiți la toate spitalele de urgență din Capitală. 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close