Antena 3 CNN Actualitate Bilanţ după inundaţiile din Galaţi: Peste 3.600 de persoane evacuate, 1.800 de case afectate

Bilanţ după inundaţiile din Galaţi: Peste 3.600 de persoane evacuate, 1.800 de case afectate

Bilanţ după inundaţiile din Galaţi: Peste 3.600 de persoane evacuate, 1.800 de case afectate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    14 Sep 2013   •   16:38
Peste 3.600 de persoane au fost evacuate şi peste 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 34 de localităţi din judeţul Galaţi, relevă un bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, conform Mediafax.
Potrivit raportului de bilanţ provizoriu, în 24 din cele 34 de localităţi afectate de iinudaţiile de la sfârşitul acestei săptămâni problemele apărute sunt grave, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.
Conform bilanţului respectiv, din datele centralizate până în prezent reiese că în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi au fost evacuate 3.630 de persoane şi au fost inundate 1.858 de case, din care 21 au fost complet distruse. 
Raportul mai arată că 50 de persoane au fost salvate în timpul viiturilor, iar apele au compromis culturile agricole de pe 1.066 de hectare.
Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.
Vineri, autorităţile locale prezentaseră un bilanţ provizoriu al inundaţiilor din ultimele 48 de ore, potrivit căruia au fost afectate 22 de localităţi, fiind evacuate din locuinţe 2.434 de persoane şi afectate de viituri 1.374 de case, din care 11 locuinţe au fost distruse complet.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, alte aproximativ 350 de case din Slobozoia Conachi şi Cuza Vodă au fost inundate, după ce a fost făcută o deversare controlată a apelor acumulate într-un iaz piscicol pentru a se evita inundarea mai multor sate, localnicii fiind evacuaţi din locuinţe încă din cursul zilei de vineri.
Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.
De asemenea, traficul rutier este în continuare blocat pe două drumuri naţionale din judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor puternice, iar circulaţia trenurilor rămâne suspendată pe ruta Galaţi - Bârlad, după ce un tren a deraiat din cauza depunerilor de aluviuni pe linia ferată.

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close