Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul şi starea victimelor după exploziile în lanţ de la Crevedia

Bilanţul şi starea victimelor după exploziile în lanţ de la Crevedia

12 dintre cei 58 de răniți în explozia stației GPL din Crevedia au fost transferați deja în străinătate, pentru că la aproape 8 ani de la tragedia Colectiv, România încă nu are un centru pentru marii arși. Iată care este starea victimelor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   17:03

Răniții de la stația GPL, dintre care 43 sunt pompieri, au ajuns la spitale din Norvegia, Germania, Austria, Belgia și Italia. Vorbim inclusiv de un pacient care a suferit arsuri de 80% din suprafața corpului.

Vestea bună este că acest pacient din Milano, care a suferit arsuri pe mai mult de 80% din suprafața corpului, a fost stabilizat, însă în continuare starea acestuia este critică.

El este supravegheat în permanență de către medicii de acolo, din Italia. Însă și aici, în București, să știți că mai sunt trei pacienți intubați și ventilați mecanic. Unul este aici la Spitalul Floreasca și a fost puțin mai devreme fiul acestui pacient, aici la spital.

Citeşte şi: Patru dosare penale au fost deschise după exploziile în lanţ de la Crevedia

Acesta spunea că medicii i-au transmis că într-adevăr nu se pot pronunța. Barbatul a suferit arsuri pe aproximativ 90% din suprafața corpului. Vorbim în acest moment de peste 30 de victime internate în spitalele din Capitală, pentru că alți nouă pacienți sunt și la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Unul dintre aceștia, de asemenea, este în stare critică. Alți pacienți sunt de asemenea tratați, supravegheați şi primesc îngrijiri medicale și la Spitalele Universitar, Elias, dar și la Spitalul de Arși.

Cei mai mulți pacienți internați  la Spitalul Floreasca sunt pompieri, vorbim de un civil și de 17 pompieri, iar la Spitalul Bagdasar Arseni vorbim, de asemenea, tot de un civil și de opt pompieri.

Citeşte şi: Pericolul persistă la Crevedia: Pompierii intervin din nou la locul exploziilor | Unii localnici au părăsit locuinţele

12 pacienți au fost transferați în străinătate în spitalele din Italia, Belgia, Norvegia și Germania, dar și Austria nu vor mai fi transferați alți pacienți. Și asta pentru că au trecut deja ore bune de la cele două explozii din Crevedia.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close