Antena 3 CNN Actualitate Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari | Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor

Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari | Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor

Pensionarii au parte de mai multe avantaje în 2024 în ceea ce privește biletele de tratament, iar acestea sunt prevăzute în noua lege a pensiilor.

Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari | Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   14:00

Ministerul Muncii a pus în procedura de transparenţă Hotărârea Guvernului privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2024, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

Modificarea va intra în vigoare începând cu 1 septembrie 2024.

Din septembrie 2024, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat ori nu este pensionar.

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Citește și: Salariul pe care îl câștigă Anca Dragu, guvernatoarea româncă a Băncii Naționale din Moldova, față de Mugur Isărescu

Regula de bază, la acordarea biletelor de tratamentul balnear la care au dreptul asigurații și pensionarii, rămâne aceeași: prestațiile privind tratamentul balnear sunt furnizate prin acordarea de bilete de tratament asiguraților și pensionarilor sistemului public de pensii, în limita sumelor alocate pentru această prestație, prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.

×
Subiecte în articol: bilete tratament balnear pensionari
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close