Antena 3 CNN Actualitate Salariul pe care îl câștigă Anca Dragu, guvernatoarea româncă a Băncii Naționale din Moldova, față de Mugur Isărescu

Salariul pe care îl câștigă Anca Dragu, guvernatoarea româncă a Băncii Naționale din Moldova, față de Mugur Isărescu

Salariul guvernatoarei românce a Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, este semnificativ mai mic decât cel al lui Mugur Isărescu de la Banca Națională a României (BNR).

Salariul pe care îl câștigă Anca Dragu, guvernatoarea româncă a Băncii Naționale din Moldova, față de Mugur Isărescu
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Alexandru Dobre II Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ştefan Petrică    |    11 Ian 2024   •   15:05

Anca Dragu, guvernatoarea româncă a Băncii Naționale a Republicii Moldova, primește un salariu lunar net de aproximativ 8.400 de euro, ceea ce reprezintă aproape de trei ori mai puțin decât venitul omologului său de la Banca Națională a României, Mugur Isărescu.

Deși numirea ei în funcție la conducerea Băncii Naționale a Republicii Moldova a fost o surpriză, Anca Dragu a depus cererea pentru cetățenia moldovenească cu jumătate de an înainte de a fi numită în funcție.

Pe 27 iulie 2023, Anca Dragu a depus cererea pentru cetățenia moldovenească, iar la 21 decembrie a primit cetățenia oficial.

A doua zi, pe 22 decembrie, a fost instalată în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova, înlocuindu-l pe Octavian Armașu, demis de Parlamentul Moldovei din cauza implicării în dosarul "furtul miliardului".

Citește șiAngajații din Sănătate anunță grevă generală din luna februarie. Salariul pe care îl câștigă un medic, dar și o asistentă, într-un spital

Conform informațiilor furnizate de BNRM, salariul Ancăi Dragu este similar cu cel al predecesorului său, Octavian Armașu, care avea un venit lunar net de 163.000 de lei moldovenești (aproximativ 8.400 de euro).

De menționat că Anca Dragu nu va beneficia de locuință de serviciu conform deciziei Băncii Naționale a Moldovei.

Ce venituri are Mugur Isărescu

Comparativ, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, încasează 21.500 de euro net pe lună, ceea ce reprezintă de aproximativ trei ori mai mult decât salariul estimat al Ancăi Dragu.

Mugur Isărescu a declarat venituri salariale de peste 1 milion de lei pe an, incluzând și alte surse de venit, cum ar fi cei 30.000 de lei de la Academia Română și o pensie de aproape 238.000 de lei.

Astfel, veniturile lunare ale lui Isărescu ajung la aproximativ 107.000 de lei net, echivalentul a 21.500 de euro.

×
Subiecte în articol: anca dragu Mugur Isarescu salariu BNR
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close