Antena 3 CNN Actualitate Informații explozive în scandalul moscheii din București: BOR vrea la schimb hotel în Istanbul. Reacția Patriarhiei Române

Informații explozive în scandalul moscheii din București: BOR vrea la schimb hotel în Istanbul. Reacția Patriarhiei Române

Informații explozive în scandalul moscheii din București: BOR vrea la schimb hotel în Istanbul. Reacția Patriarhiei Române
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mar 2016   •   11:43

Biserica Ortodoxă Română vrea să ridice un hotel la Istanbul, pe terenul pe care statul turc îl oferă pentru construcţia unei bisericii. Statul turc a oferit terenul la schimb pentru terenul pe care l-a primit pentru construirea unei moschei la București.

Informația a fost dezvăluită de Maria Coman, la Se întâmplă în România, de la Antena 3.

Moscheea ar urma să fie ridicată lângă Romexpo. În momentul de față, reprezentantul musulmanilor din România a depus documentele și așteaptă unda verde de la Primărie ca să demareze proiectul.

Surse prezidențiale: ”Oferă mai multe garanții de securitate”

"Nu respingem ideea unei moschei la București pentru că oferă mai multe garanții de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul", au afirmat surse prezidențiale citate de Agerpres.

Potrivit acestora, în 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului său român de la acea dată, Adrian Năstase, un teren pentru construirea unei moschei. Năstase a fost de acord, însă i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul.

Biserica Ortodoxă Română nu a primit foarte bine ideea unei biserici românești la Istanbul și a propus construirea unui lăcaș mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj.

Inclusiv Traian Băsescu s-a întâlnit cu Erdogan și și-a dat acordul, în 2011, cu privire la construirea moscheii la București, iar în 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotărârea prin care a fost alocat un teren în zona Romexpo pentru construirea moscheii.

Reacția Patriarhiei Române

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că la Istanbul se va construi de fapt un aşezământ pentru miile de pelerini români care vin acolo, şi nicidecum un hotel.

În plus, acesta precizează că nu ştie nimic despre refuzul dat Turciei în ceea ce priveşte ofertele celor 6 terenuri pentru o astfel de construcţie.

×
Subiecte în articol: Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close