Antena 3 CNN Actualitate Gest uluitor al extremistului israelian care a atacat Biserica Română din Ierusalim. Camera de supraveghere a surprins totul înainte de a fi distrusă

Gest uluitor al extremistului israelian care a atacat Biserica Română din Ierusalim. Camera de supraveghere a surprins totul înainte de a fi distrusă

Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim nu a fost singura ţintă vizată de extremistul israelian, care a încercat să distrugă intrarea în lăcaşul de cult.

Gest uluitor al extremistului israelian care a atacat Biserica Română din Ierusalim. Camera de supraveghere a surprins totul înainte de a fi distrusă
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2021   •   19:59

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere îl înfăţişează pe bărbat, ce poartă barbă şi vestimentaţie specifică evreilor ultra-religioşi, în timp ce încerca să spargă uşa Bisericii Ortodoxe cu un bolovan. 

El loveşte în mod repetat uşa, reuşind, la fiecare lovitură, să desprindă fragmente din zidărie, care se văd aidoma unei ninsori pe camera de supraveghere. 

Urmare a efortului distructiv susţinut, bărbatul a reuşit să îndoaie crucea de pe uşă. Nemulţumit de rezultat sau enervat că mişcările îi erau imortalizate de camera de supraveghere, individul şi-a dedicat atenţia acesteia din urmă. 

Folosind acelaşi corp contondent, bărbatul încearcă să doboare camera de supraveghere. Face acest lucru de cel puţin trei ori, după cum arată imaginile distribuite pe reţelele sociale.

Incidentul s-a petrecut în cartierul Musrara, Ierusalimul de Est, şi a atras reacţii din partea Patriarhului Teofil al Ierusalimului, care a numit incidentul „act terorist”, dar şi din partea ambasadorului israelian la Bucureşti.

Ambasadorul Israelului, scrisoare către Patriarhul Daniel, după atacul împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-a transmis un mesaj Patriarhului Daniel în urma atacului comis de un extremist israelian asupra unei biserici din Ierusalim care apaține de Patriarhia Română.

"Preafericirea Voastră,

În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți.

Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim. Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități, și nici de societatea israeliană. Vă rog, Preafericirea Voastră, să primiți expresia înaltei mele aprecieri.

Cu deosebită considerație, David”

se spune în documentul diplomatului israelian.

Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului l-a numit ”act terorist”, spunând că este alături de Biserica Ortodoxă Română și de Patriarhul Daniel.

Patriarhia Română a transmis, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, că vandalizarea bisericii este un ”act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii”.

×
Subiecte în articol: Biserica Ortodoxa Romana Ierusalim
Parteneri
Circulație deviată pe Autostrada A2, din cauza lucrărilor la podul peste brațul Borcea! Anunțul CNAIR
x close