Antena 3 CNN Actualitate Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile. Fostul şef ANAF, cercetat pentru evaziune fiscală

Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile. Fostul şef ANAF, cercetat pentru evaziune fiscală

Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile. Fostul şef ANAF, cercetat pentru evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   10:43

Sorin Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile, după ce procurorii i-au prelungit, marţi, măsura preventivă dispusă în dosarul în care fostul şef al ANAF este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, informează Mediafax.

Măsura de astăzi poate fi contestată de Blejnar la instanţă.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) aproximativ o jumătate de oră, timp în care a reafirmat că este nevinovat şi că îşi va demonstra nevinovăţia.

Pe 17 iulie, procurorii DNA i-au adus lui Blejnar la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Interdicţia dispusă de procurori în cazul lui Blejnar a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care în 23 iulie a respins contestaţia fostului şef al ANAF.

Sorin Blejnar declara că nu are nicio legătură cu acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat şi că nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii anticorupţie că ar fi păgubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Potrivit DNA, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, grupul infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 de euro, reprezentând accize şi TVA neachitate. Concret, motorina era achiziţionată în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul declarativ de a fi transformată în păcură. În realitate, motorina era de fapt revândută ca atare prin staţiile de distribuţie de carburanţi.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Secăreanu şi alte şapte persoane.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă.

Sechestrul a fost instituit la sfârşitul lunii iulie şi a vizat imobile, terenuri şi acţiuni, au declarat surse judiciare.





×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar ANAF evaziune fiscala
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close