Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare cartier din Capitală nu are apă caldă de o săptămână

Cel mai mare cartier din Capitală nu are apă caldă de o săptămână

Zeci de mii de oameni din cartierul Drumul Taberei din capitală stau fără apă caldă de mai bine de o săptămână. Scenariul s-a repetat tot mai des în ultima vreme, la fel cum şi caloriferele au fost reci aproape toată iarna din cauza numeroaselor avarii la sistemul de termoficare. Luaţi la rost de localnici, primarii de sectoare caută soluţii independent de Primăria Generală a Capitalei.

Cel mai mare cartier din Capitală nu are apă caldă de o săptămână
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tiliță    |    07 Apr 2022   •   13:46

Locuitorii din cel mai mare cartier din vestul Capitalei se plâng de faptul că de mai bine de o săptămână nu au mai primit apă caldă la robinet.

Ironia face că nici muncitori nu mai sunt prin zonă și nimeni nu știe când sau dacă se va rezolva situația.

Din cei peste 2.000 de km de rețea, PMB a anunțat recent un tronson de 10 km de rețea reparată și alți 30 care s-ar afla în așteptare.

În tot acest timp, primarii de sector caută soluții pentru a nu mai fi trași la răspundere și iarna viitoare de către alegători.

Unii au aprobat deja în consiliile locale achiziția de puncte termice ba pe benzină, ba pe gaz, în contextul în care facturile la energie sunt tot mai mari.

"Autorităţile spun că au început şantiere de lucrări intense, în special în zona Berceni. De ieri s-a anunţat oficial, că până sâmbătă, oamenii din cartierul Berceni nu vor mai avea apă caldă, din cauza acestor lucrări. Se încearcă schimbarea unei conducte pe o distanţă de 100 de metri. Pe de altă parte, unul dintre cele mai afectate cartiere din ultima săptămână este cartierul Drumul Taberei. Oamenii spun că de aproximativ o săptămână nu au mai avut apa caldă la robinet. Ba mai mult, pe conducta de apă caldă curge apă rece, iar facturile sunt din ce în ce mai mari.

Pe de altă parte, edilii de sector sunt traşi la răspundere de cetăţeni, deşi nu au atribuţii în acest sens, aşa că unii primari de sector au luat decizia să închirieze sau chiar să achiziţioneze puncte termice prin care să suplimenteze livrarea agentului termic în zonele cu probleme. Autorităţile spun că aceste lucrări, deşi par mici, vor ajuta în iarna viitoare, dat fiind faptul că vorbim de un sistem de încălzire circular", a anunţat Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Citiţi şi: Peste 1.000 de blocuri din București, fără apă caldă până sâmbătă! Zonele afectate

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close