Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Chirieac: "Din toamnă, vom vedea plină Piața Victoriei" | Alexandru Rafila: "Chiar și cu greva în Sănătate, urgențele trebuie asigurate!"

Bogdan Chirieac: "Din toamnă, vom vedea plină Piața Victoriei" | Alexandru Rafila: "Chiar și cu greva în Sănătate, urgențele trebuie asigurate!"

Jurnalistul Bogdan Chirieac și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au comentat, la Antena 3 CNN, perspectiva protestelor antiguvernamentale de anvergură.

Bogdan Chirieac: "Din toamnă, vom vedea plină Piața Victoriei" | Alexandru Rafila: "Chiar și cu greva în Sănătate, urgențele trebuie asigurate!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   23:53

A fost abordat inclusiv sectorul medical, unde federația "Solidaritatea Sanitară" a inițiat o acțiune prin care doctorii ce fac gărzi amenință cu demisia, în cazul în care plata lor nu este actualizată.

"Dacă Guvernul Ciolacu reușește să mențină România la stadiul în care ea se află acum, înseamnă că va fi o guvernare de mare succes. Dar România este în picaj liber în acest moment. Nu am niciun fel de îndoială că guvernarea Ciolacu se va face sub presiunea străzii.

Dacă lunile iulie-august, perioada de vacanțe, mai taie din avântul revoluționar, în septembrie, odată cu întoarcerea copiilor la școală, o să vedem Piața Victoriei mereu plină", a anticipat Chirieac.

Citește și: Patriciu Achimaș-Cadariu s-a răzgândit! Votează Guvernul din care face parte Alexandru Rafila

"Neasigurarea serviciilor medicale pune anumite probleme. Ați văzut ce s-a întâmplat în pandemie - n-a fost acces la servicii de sănătate și a apărut o mortalitate în exces. Acum, chiar dacă este grevă generală, serviciile de medicale de urgență trebuie asigurate. Nu cred că se va ajunge în vreun fel la această situație.

Din revendicările pe care le au unii dintre membrii (sindicatului) Solidaritatea Sanitară, plata gărzilor ar trebui să fie făcută raportat la salariul actual, nu la salariul din 2018. Este o revendicare care se referă în general la medici. Ori, neasigurarea gărzilor este o problemă foarte serioasă. Gândiți-vă: chiar dacă nu-i un spital de urgență, există medici care supraveghează pacienții pe tot parcursul nopții și lucrul ăsta (neasigurarea gărzilor, n.r.) nu trebuie să se întâmple în niciun caz. 

Mai mult, ceea ce pot să vă spun încă de pe acuma, chiar dacă încă n-am reușit să mă întâlnesc cu cei de la Solidaritatea: o să am foarte multă aplecare spre găsirea unei soluții care să elimine anumite inechități care există - ăsta este adevărul - prin noua lege a salarizării personalului medical. Iar plata gărzilor la nivelul salariului actual e o chestiune care este și logică, nu numai necesară", a spus, la rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Apel către medicii din sectorul public de Sănătate! Stimată doamnă doctor / Stimate domnule doctor, Ieri, 15 iunie...

Publicată de Federația “Solidaritatea Sanitară” din România pe Vineri, 16 iunie 2023

Federația "Solidaritatea Sanitară" a declanșat o acțiune prin care medicii ce efectuează gărzi amenință cu demisia din Contractul aferent de Muncă Individual (CIM) cu timp parțial.

Denunțarea CIM-urilor aferente gărzilor ar urma să se producă în prima zi lucrătoare a lunii iulie.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close