Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Hossu, reacție în criza prețului carburanților: ”Statul protejează specula şi hoţii”

Bogdan Hossu, reacție în criza prețului carburanților: ”Statul protejează specula şi hoţii”

Liderul sindicatului CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, susține că statul este incapabil să aplice legislația în privința creșterii prețului carburanților.

Bogdan Hossu, reacție în criza prețului carburanților: ”Statul protejează specula şi hoţii”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Mar 2022   •   09:49

„Asistăm la un stat care protejează specula şi hoţii. Controlul trebuia făcut instantaneu, când a fost sesizat de cetățeni. Trebuia o sancţiune drastică, care să îngroape întreprinderile care fac abuz. Vorbim despre un monopol. Toate instituțiile statului validează că specula este sigură în România. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Arată incapacitatea unui stat de a aplica o legislaţie normală. De ce asta se întâmplă numai la noi, în România?”, a declarat Bogdan Hossu la România Tv.

Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte astăzi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru a discuta despre creșterea prețului carburanților. La şedinţa programată pentru ora 9,30, la Palatul Victoria, vor participa, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinării, după ce șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare din Arad, Bihor, Timişoara, Constanţa, precum şi în multe alte oraşe.

„Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a transmis Nicolae Ciucă care a anunţat demararea unor controale ample la stațiile de alimentare cu carburant din România.

Citește și: Grupul MOL, precizări în criza prețurilor la benzină și motorină

Decizia a venit după ce mai mulţi șoferi au făcut publice preţurile record practicate de o benzinărie din Beiuş, deținută de o companie locală, parteneră cu lanțul Mol.

Luați prin surprindere de creșterile bruște de preţ, oamenii s-au grăbit să alimenteze formând cozi și pe mai mult de 100 de metri pentru a mai putea prinde un preţ bun la benzină şi motorină.

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Hossu carburanti benzina motorina
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close