Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Padiu, Teamnet Group: „Este necesară o adaptare a finanţărilor la nevoile mediului economic”

Bogdan Padiu, Teamnet Group: „Este necesară o adaptare a finanţărilor la nevoile mediului economic”

Bogdan Padiu, Teamnet Group: „Este necesară o adaptare a finanţărilor la nevoile mediului economic”
13 Mai 2015   •   21:07

România are un potențial uriaș de dezvoltare în următorii cinci ani, iar fondurile europene reprezintă una dintre oportunitățile majore pentru atingerea acestui potențial. Obținerea și alocarea fondurilor europene în România și creșterea ratei de absorbție sunt subiecte de discuție tot mai importante.  

Prezent în cadrul evenimentului Fonduri Europene 2015-2020 – Noile linii de finanțare, oportunități de dezvoltare pentru România, ce a avut loc la finalul lunii aprilie, la Palatul Parlamentului, Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, unul dintre principalii integratori de IT&C din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, a prezentat oportunitățile pentru mediul de business în contextul noilor linii de finanțare europeană și a subliniat nevoia de a înlocui investițiile în capital – indiferent că vorbim de hardware în domeniul IT sau de utilaje în domeniul agriculturii -, cu achiziția de servicii. Companiile au înțeles că astfel pot răspunde mai rapid schimbărilor din piață, se pot adapta mai ușor la contextul economic și la exigențele clienților și, prin urmare, devin mai competitive.

În ceea ce privește oportunitățile în domeniul fondurilor europene, Bogdan Padiu a adăugat: “Noi linii de finanțare sunt esențiale în contextul obiectivului de accelerare a dezvoltării României și de realizare a reformelor structurale propuse de Guvernul României până în 2020. Este necesară o adaptare a finanțărilor europene la nevoile mediului economic din Europa.”

Externalizarea infrastructurii și serviciilor IT către companii specializate a devenit modelul principal de consum de tehnologie. Companiile optează pentru soluții unitare, integrate și adaptate specificului și necesităților business-ului, fără să investească în infrastructură sau echipamente. Implicit, serviciile IT și cele de cloud, în particular, au intrat în atenția autorităților europene, lucru confirmat și prin Agenda Digitală 2020, și încep să beneficieze de sprijin și finanțare. Eligibilitatea serviciilor IT la fonduri europene are potențialul să accelereze dezvoltarea companiilor care folosesc astfel de soluții și a economiei în ansamblu.

Teamnet Group are experiență de peste 8 ani în furnizarea de servicii de consultanță pentru obținerea finanțării și implementarea proiectelor din fonduri europene: “Teamnet a pornit la drum în 2001 ca un mic business local, trecând prin diverse transformări de-a lungul timpului. Astăzi suntem unul dintre principalii jucători de pe piața de profil și o companie tot mai activă în regiune, devenind un puternic agent de schimbare a mentalităţii la nivelul ţărilor din zona Europei Centrale și de Sud-Est, schimbare susținută și prin proiectele de amploare dezvoltate prin fonduri europene”, a precizat Padiu.

În prezent, Grupul Teamnet are birouri în 6 țări și desfășoară proiecte de anvergură în alte 10. Beneficiind de susținerea partenerilor internaționali IFC, divizia de investitii a Băncii Mondiale, și a Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre în acționariatul Teamnet, compania poate replica produsele dezvoltate în România și pe alte piețe din regiune. În acest demers, Grupul beneficiază de suport și din partea fondurile europene structurale sau de preaderare disponibile în țările respective.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close