Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română, după atacurile la adresa Preafericitului Daniel: "Să ne rugăm pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului"

Patriarhia Română, după atacurile la adresa Preafericitului Daniel: "Să ne rugăm pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului"

După analogia căderii actualului guvern cu cel al prăbuşirii comunismului - la scurt timp de la interzicerea pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie, Patriarhul Daniel a provocat o adevărată furtună în spaţiul public. După insulte şi chiar ameninţări la adresa capului BOR, Patriarhia reacţionează, din nou, cu vehemenţă.

Patriarhia Română, după atacurile la adresa Preafericitului Daniel: "Să ne rugăm pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului"
de Dana Musceleanu    |    29 Oct 2020   •   11:10

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat la insultele proferate de unii ziariști, inclusiv de la postul public.

”Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?”, explică Vasile Bănescu, citat de Mediafax.

Atacuri furibunde şi imunde

”Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale „adevărului” pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză „jurnalistică”.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului

Reprezentantul BOR mai spune că se va ruga pentru cei care atacă Biserica.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”, a precizat Vasile Bănescu.

Patriarhul Daniel, amenințat cu "execuția"

Mihai Gâdea a devoalat, miercuri, la Sinteza Zilei, operațiunea pusă la cale împotriva Patriarhului Daniel, după ce capul Bisericii Ortodoxe Române a transmis marți un mesaj subtil pentru guvernanţi. Campania de denigrare ar putea avea în centru un posibil dosar de colaborator al Securităţii, renăscut miraculos din cenuşa istoriei...

 

×
Subiecte în articol: BOR Patriarhul Daniel
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close