Antena 3 CNN Actualitate Borbely: Filialele UDMR să organizeze transport cu autobuze la mitingul din 1 septembrie

Borbely: Filialele UDMR să organizeze transport cu autobuze la mitingul din 1 septembrie

Borbely: Filialele UDMR să organizeze transport cu autobuze la mitingul din 1 septembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2012   •   21:13

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, face apel la filialele Uniunii din Transilvania să asigure transportul cu autobuze pentru cât mai mulţi maghiari care să participe la mitingul de la Sfântu Gheorghe programat în 1 septembrie, privind cazul Colegiului "Szekely Miko".
   
Borbely Laszlo a declarat, sâmbătă, că maghiarii vor să îşi spună punctul de vedere atunci când se ia o decizie greşită în justiţie.
   
"UDMR va organiza, împreună cu bisericile tradiţionale maghiare, mitingul de la 1 septembrie de la Sfântu Gheorghe, în sprijinul Colegiului Szekely Miko. Am făcut apel la filialele noastre judeţene din Transilvania să organizeze transportul cu autobuze ca să vină un număr cât mai mare de maghiari la miting. Sigur vor fi zeci de mii de participanţi. Vorbim despre independenţa justiţiei, dar nu se poate să nu ne spunem punctul de vedere atunci când se ia o decizie greşită şi este clar că aceasta a fost greşită. Vrem prin mitingul pe care îl vom organiza să preîntâmpinăm un precedent periculos", a spus Borbely, citat de Mediafax.
   
Potrivit acestuia, grav este că, pe lângă condamnarea unor oameni nevinovaţi, se renaţionalizează clădirea Colegiului "Szekely Miko".
   
În 1 septembrie, bisericile istorice maghiare din Transilvania vor organiza un protest amplu în municipiul Sfântu Gheorghe, faţă de sentinţa dată în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó", manifestarea fiind susţinută şi de partidele maghiare, dar şi de mai multe organizaţii civice.
   
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul local al UDMR, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că zeci de mii de maghiari din toată Transilvania sunt aşteptaţi în 1 septembrie la Sfântu Gheorghe, susţinând că aceasta va fi cea mai mare manifestare din ultimii 15 ani "într-un caz maghiar".
   

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close