Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care va da electricitate gratuit. Prizele vor fi montate pe stâlpii de iluminat din municipiu

Orașul din România care va da electricitate gratuit. Prizele vor fi montate pe stâlpii de iluminat din municipiu

Un oraş din România are în plan să instaleze staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat din oraş, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Orașul din România care va da electricitate gratuit. Prizele vor fi montate pe stâlpii de iluminat din municipiu
Sursa foto: gettyimages.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   17:33

Odată cu creșterea numărului de șoferi care optează pentru vehicule electrice, preocuparea pentru infrastructura de încărcare adecvată devine tot mai urgentă.

Această problemă este amplificată în zonele urbane, unde accesul la stațiile de încărcare poate fi limitat, ceea ce poate duce la dificultăți pentru șoferii de vehicule electrice în găsirea unor locuri disponibile pentru încărcare.

Marți, 19 martie, Primăria Braşov va supune aprobării Consiliului Local Braşov proiectul de hotărâre privind aprobarea unei convenţii-cadru de parteneriat în vederea dezvoltării infrastructurii urbane de încărcare a bateriilor autovehiculelor electrice din cadrul proiectului pilot "EV charging from lampposts" cofinanţat de EIT Urban Mobility, scrie bzb.ro.

"Pe măsură ce tot mai mulţi şoferi trec la vehiculele electrice, devine din ce în ce mai important să se asigure o infrastructură de încărcare adecvată pentru a le satisface nevoile. Acest lucru este valabil în special în zonele urbane, unde accesul la încărcare poate fi limitat, iar şoferii de vehicule electrice se pot confrunta cu dificultăţi în a găsi staţii de încărcare disponibile.

În plus, lipsa infrastructurii de încărcare îi face pe cetăţeni să fie reticenţi chiar şi la achiziţionarea de vehicule electrice. Soluţia SimpleCharge de a instala staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe stâlpii de iluminat stradal este o soluţie promiţătoare care poate contribui la creşterea accesibilităţii şi a disponibilităţii infrastructurii de încărcare.

Prin refolosirea infrastructurii existente, cum ar fi stâlpii de iluminat public, se poate extinde aria de acoperire a încărcării vehiculelor electrice fără a fi nevoie de proiecte de construcţie costisitoare şi perturbatoare", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

"După instalarea staţiilor, se va trece la testarea soluţiei de încărcare a autovehiculelor electrice pe o perioadă de şase luni, fără costuri pentru utilizatorii finali, în condiţiile prevăzute in cadrul de parteneriat propus spre aprobare", se mai arată în referat.
 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close