Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în București: copaci rupți, mașini avariate și un semafor pus la pământ de vântul puternic. Autobuze STB deviate

Prăpăd în București: copaci rupți, mașini avariate și un semafor pus la pământ de vântul puternic. Autobuze STB deviate

Furtuna a făcut prăpăd în Capitală în cursul nopții.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   09:50

Doi stâlpi, un semafor și 15 copaci au fost doborâți de rafalele de vânt.

Unul dintre arbori a căzut chiar în curtea spitalului Universitar, iar intrarea a fost blocată minute în șir.

Opt mașini au fost avariate, transmite Antena 3 CNN.

De asemenea, cinci elemente de construcție au fost, pur și simplu, smulse de vântul care a bătut cu peste 50 de km/h, anunță ISU București.

Citește și: Viscolul și ninsoarea au pus stăpânire pe România! Accidente rutiere în Brașov și Covasna, pe fondul vremii aspre

Pompierii din Capitală au avut 20 de intervenții în cursul nopții de luni spre marți.

De dimineață, aveau loc operațiuni de îndepărtarea copacilor căzuți pe străzile Anastasiu Constantin, Roșia Montana, Arhitect Hârjeu și Aleea Sălaj din București.

Avertizările meteorologice de vânt puternic sunt în vigoare până la ora 10, iar pompierii stau în alertă cel puțin până atunci.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 09.50 Liniile 122, 185, 322, 385, 422, 423, 425 și 485 - blocate pe Prelungirea Ghencea din cauza unui copac căzut în zona stației Prelungirea Ghencea. Autobuzele circulă deviat. 

Update 10:05 Administratia Lacuri Parcuri București cere oamenilor să evite zonele periculoase şi să nu parcheze sub copaci. 

"Ca urmare a atenționării meteorologice de cod galben emisă de către ANM vă rugăm să evitaţi pe cât posibil zonele cu potenţial pericol şi să nu parcaţi sub copaci. Nici nouă nu ne place vremea ploioasă cu vânt puternic și multă instabilitate deoarece afectează arborii și provoacă avarii.

Facem tot posibilul să asigurăm degajarea terenului de arborii căzuți din spațiile pe care le administrăm.  Echipele A.L.P.A.B sunt prezente în teren și sunt pregătite pentru orice situație de urgență.", anunţă Administraţia Lacuri Parcuri Bucureşti.

Update 15.13 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunţat, marți după-amiază, ultimul bilanț al vijeliei din Capitală şi judeţul Ilfov. Au căzut 57 de copaci, fiind avariate 39 de autoturisme.

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata Codului galben, până la ora 15.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a gestionat 88 de intervenții.

Dintre acestea, 79 au fost în București și 9 în Ilfov.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 57 de copaci, 22 elemente de construcție, 6 stâlpi, 1 cablu de electricitate și 2 semafoare.

Au fost avariate 39 de autoturisme.

×
Subiecte în articol: copaci rupți vant puternic București
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close