Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii din Finanțe protestează în fața sediilor ANAF și ale Trezoreriei. Vor salarii mai mari cu 20%

Bugetarii din Finanțe protestează în fața sediilor ANAF și ale Trezoreriei. Vor salarii mai mari cu 20%

Bugetarii din Finanțe au ieşit din nou în stradă. Oamenii au întrerupt munca şi protestează în faţa sediilor ANAF şi ale Trezoreriei. Sunt nemulţumiţi de salariile actuale şi cer majorări de 20 de procente.

de Cătălina Mănoiu    |    22 Aug 2023   •   11:37

La Ministerul de Finanţe a avut loc un protest simbolic, unde au venit sindicaliştii de la Solidaritatea. Sunt revendicări diferite faţă de cele cunoscute până acum.

Aceştia vor să fie indexate salariile cu rata inflaţiei, vor, de asemenea, certitudinea locului de muncă şi vor ca în grila de salarizare să aibă un capitol distinct şi totodată să existe o nouă majorare odată ce se va face legea salarizării bugetare.

În urmă cu o zi, cei din sindicat au venit la Ministerul de Finaţe, au discutat, li s-a prezentat verbal ordonanţa promisă de Marcel Boloş. Acea ordonanţă spune doar că se egalizează salariile.

Citeşte şi: "Doamne fereşte!": Marcel Boloş s-a închinat când a văzut cum lucrează unii angajaţi din Finanţe

Sunt, în momentul de faţă, angajaţi din Finanţe care au câştigat drepturi salariale în instanţă şi au salarii mai mari şi alţii care nu au făcut acest lucru.

Ministrul a promis că vor fi egalizate salariile în această situaţie şi le oferea şi garanţia locurilor de muncă. Spunea că nu vor exista concedieri.

Citeşte şi: Marcel Boloș, după discuțiile cu sindicatele: "Nu va fi dat nimeni afară"

O parte dintre sindicalişti au acceptat promisiunile ministrului şi au anunţat că renunţă la grevă, însă în continuare Solidaritatea care are aproximativ 2000 de membri de sindicat anunţă că va protesta. În ţară au fost, de asemenea, greve de avertisment.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close