Antena 3 CNN Actualitate Bulversare la pompă în prima zi a reducerii prețului la carburant. Cumpărătorii nu înțeleg ce se întâmplă

Bulversare la pompă în prima zi a reducerii prețului la carburant. Cumpărătorii nu înțeleg ce se întâmplă

Bulversare la pompă în prima zi în care litrul de benzină şi motorină este redus cu 50 de bani. Lanțurile de benzinării au redus prețul pe tabelă, în unele cazuri, dar la pompă prețurile au rămas fără reducere.

Bulversare la pompă în prima zi a reducerii prețului la carburant. Cumpărătorii nu înțeleg ce se întâmplă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    01 Iul 2022   •   10:57

Cu alte cuvinte, plinul la pompă va avea prețul întreg și abia pe bonul fiscal veți primi reducerea de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant alimentat. Așa este scris în ordonanța de urgență adoptată de Guvern.

Noaptea trecută s-a publicat în Monitorul Oficial această ordonanță de urgență care vizează compensarea prețurilor la carburanți, o compensare parțială de doar 50 de bani pe litru de carburant. 

Prin urmare, de astăzi, benzinăriile pot aplica această reducere pe litru de carburant. 

Ziua în care s-au ieftinit carburanții, după 6 luni de scumpiri

Preţul carburanţilor a scăzut pentru prima oară în ultimele şase luni! Unele benzinării au afişat deja reducerea de 50 de bani pentru litrul de carburant. Asta după ce, noaptea trecută, ordonanţa de urgenţă care prevede această compensaţie a fost publicata în Monitorul Oficial. Vom vedea dacă măsura va fi aplicată de toate benzinăriile, pentru că nu este obligatorie.

Prețurile la pompă au scăzut în această noapte cu 50 de bani, iar șoferii au venit să alimenteze de la primele ore ale dimineții. 

Unele benzinării au afișat reducerea direct pe tabelă.  

De exemplu, la un peco din Capitală, prețul unui litru de benzină este 8,18 lei, iar prețul unui litru de motorină este 8,74 lei.

Iar țara clocotește. Sute de șoferi din marile orașe au ieșit ieri în stradă să protesteze față de compensarea modică de 50 de bani pentru un litru de carburant. Sau au stat pur și simplu în fața pompelor fără să alimenteze, au reglat presiunea roților sau au spălat parbrizul. 

×
Subiecte în articol: carburanti benzina motorina
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close