Antena 3 CNN Actualitate Ziua în care s-au ieftinit carburanții, după 6 luni de scumpiri

Ziua în care s-au ieftinit carburanții, după 6 luni de scumpiri

Preţul carburanţilor a scăzut pentru prima oară în ultimele şase luni! Unele benzinării au afişat deja reducerea de 50 de bani pentru litrul de carburant. Asta după ce, noaptea trecută, ordonanţa de urgenţă care prevede această compensaţie a fost publicata în Monitorul Oficial. Vom vedea dacă măsura va fi aplicată de toate benzinăriile, pentru că nu este obligatorie.

Ziua în care s-au ieftinit carburanții, după 6 luni de scumpiri
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    01 Iul 2022   •   08:37

Prețurile la pompă au scăzut în această noapte cu 50 de bani, iar șoferii au venit să alimenteze de la primele ore ale dimineții. 

Unele benzinării au afișat reducerea direct pe tabelă.  

De exemplu, la un peco din Capitală, prețul unui litru de benzină este 8,18 lei, iar prețul unui litru de motorină este 8,74 lei.

Iar țara clocotește. Sute de șoferi din marile orașe au ieșit ieri în stradă să protesteze față de compensarea modică de 50 de bani pentru un litru de carburant. Sau au stat pur și simplu în fața pompelor fără să alimenteze, au reglat presiunea roților sau au spălat parbrizul. 

Potrivit Antena 3, cea mai ieftină benzină în București, la acestă oră, este 8,16 lei litrul față de 8,56 lei în data de 22 iunie, când Guvernul a anunțat măsura preturilor la carburanți.

La motorina, cel mai ieftin litru din Capitală se vinde cu 8,72 lei, față de 9,16 în data de 22 iunie.

 

 

×
Subiecte în articol: carburanti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close