Bunătăţile se vând în cantităţi industriale. Vezi ce cumpără românii pentru masa de Paşte

de S.T.    |    09 Apr 2012   •   20:17
Bunătăţile se vând în cantităţi industriale. Vezi ce cumpără românii pentru masa de Paşte Foto: seedtofeedme.blogspot.com

Printre prăjituri, cozonaci şi pască, românii fac loc pe masa de Paşte şi pentru torturile vedetă.

Cofetarii muncesc peste program pentru a onora comenzile făcute cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Fac torturi în formă de iepuraşi înveliţi în frişcă, cu blat pufos şi cremă de ciocolată, ouă roşii învelite în marţipan, cu flori de ciocolată colorată şi pline de spumă de ciocolată în interior şi chiar şi torturi ce înfăţişează mieluşei.

Preţul unui kilogram de tort este de 45 de lei, iar un tort poate ajunge la un kilogram şi jumătate, două.

Cine nu vrea tort pe masa de Paşte, alege prăjiturile decorate cu figurine din marţipan sau ciocolată. În topul preferinţelor gurmanzilor rămân şi eclerele mini sau maxi, cu vanilie şi ciocolată.

Preţurile prăjiturilor variază între 10 lei şi 15 lei kilogramul.

Ca în fiecare an la loc de onoare stă pasca, iar patiserii se întrec în creativitate. Aceştia fac împletituri şi floricele din cocă, iar umplutura se transformă într-o cremă rafinată.

Cozonacul se vinde în cantităţi industriale. Fiecare laborator de patiserie vinde, zilnic, câteva mii de cozonaci în Săptămâna Mare.

Anul trecut, patiserii din Bucureşti au vândut atât de mulţi cozonaci, că în sămbăta dinaintea Paştelui rămăseseră cu rafturile goale şi-au fost nevoiţi să treacă iar la copt. Anul acesta se aşteaptă la vânzări similare, mai ales că preţurile au rămas la fel: între 13 şi 20 de lei.

Parteneri
x close