Antena 3 CNN Actualitate La Timișoara s-a deschis prima cafenea din România cu produse pe bază de cannabis

La Timișoara s-a deschis prima cafenea din România cu produse pe bază de cannabis

La Timișoara s-a deschis săptămâna trecută o cafenea cu produse pe baza de “cannabidiol” (CBD), singură de acest gen din România.

La Timișoara s-a deschis prima cafenea din România cu produse pe bază de cannabis
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2020   •   11:00

Pe lângă cafea cu cannabidiol, unitstea mai comercializează și smoothie-uri, uleiuri CBD, dulciuri și chiar bere. Totul, cât se poate de legal, pentru că CBD este un canabinoid autorizat extras din plantă de cânepă.

CBD, spre deosebire de THC (tetrahidrocannabinol), nu are un efect psihoactiv asupra creierului uman, dimpotrivă ajută la menținerea a diferite procese psihologice, interacționând cu receptorii din sistemul nervos și cel imunitar.

În plină pandemie, iniţiativa antreprenorilor din Timişoara este fără îndoială inedită. De remarcat totuşi că în diverse alte locuri din ţară au existat mişcări pro-cannabis şi legalizarea lui. 

La Sibiu a avit loc luna trecută primul miting din România pentru legalizarea consumului de cannabis în ţara noastră. Şi la Iaşi, deschiderea unui magazin cu produs pe bază de cannabis a declanşat un aflux imens de cumpărători, în ciuda distanţării cerute de regulile pandemiei. 

 

×
Subiecte în articol: Timisoara cannabis
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close