Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Asta să fie România educată a domnului Iohannis? Este dovada incompetenței “Guvernului Sfântu’ Așteaptă”

Călin Popescu Tăriceanu: Asta să fie România educată a domnului Iohannis? Este dovada incompetenței “Guvernului Sfântu’ Așteaptă”

Călin Popescu Tăriceanu a comentat, pe o rețea socială, declarația secretarului de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, potrivit căreia un copil care învață la școală, fără meditații, ar fi putut să ia ușor 5-6 la Evaluarea Națională de anul acesta.

Călin Popescu Tăriceanu: Asta să fie România educată a domnului Iohannis? Este dovada incompetenței “Guvernului Sfântu’ Așteaptă”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Iun 2020   •   14:08

”Asta să fie „România educată” a dlui Iohannis?

Declarația unui oficial al guvernului Orban care spune că la Evaluarea Națională din acest an un elev ar fi putut lua, fără meditații, nota de 5-6 este recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc.

Adică guvernanții admit cu seninătate și fără nici un fel de jenă că în doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa din sistemul de educație publică. Declarația lor cinică vine în continuarea disprețului pe care îl afișează față de toți cei care nu sunt votanții lor, fie că sunt pensionari sau că sunt copii.

Oare oficialii guvernamentali vor să le transmită părinților că copii lor care sunt elevi nu au nici o șansă în viață dacă nu iau meditații? Că mersul la școală a devenit ceva decorativ care trebuie doar bifat?

Declarația de ieri este doar o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban sau “Guvernul Sfântu’ Așteaptă” cum îi spun cei care speră să mai facă ceva.

Dacă atât poate face actualul guvern, cea mai bună și mai rapidă soluție este să-și de rapid demisia, în speranța că vom găsi niște oameni cu scaun la cap care să pregătească și relansarea economică, și Bacalaureatul, și anul școlar care urmează.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a analizat proba la matematică a examenului de Evaluare Națională și a încercat să convingă că subiectele au fost accesibile și nu ar fi trebuit să ridice probleme. Declarația făcută de Barcari a fost una nefericită și s-a corectat ulterior.

Luminița Barcari a spus că ”subiectele au fost normale. Un copil care învață la școală, fără meditații, ar fi putut să ia 5-6”.

Ulterior, secretarul de stat a spus că exprimarea folosită nu reprezintă întocmai ce voia să spună, de fapt.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close