Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?

Călin Popescu Tăriceanu: Cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?

Călin Popescu Tăriceanu: Cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?
26 Apr 2015   •   21:07

Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", în contextul scandalului privind votul în cazul Şova, că rolul preşedintelui Senatului nu este să ia hotărâri, ci să formalizeze hotărârile pe care Senatul le ia cu majoritate de voturi, în funcţie de situaţie.

"Preşedintele Senatului nu acţionează nici ca un gradat cu soldaţii lui, cărora le dă ordine, nici ca un patron de întreprindere, care ia deciziile. El trebuie să observe, când conduce şedintele, care este majoritatea şi, pe baza regulementelor, să tranşeze anumite chestiuni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Tăriceanu precizează că salută acţiunea DNA-ului de luptă împotriva corupţiei, "dar există o limită, şi anume zona deciziilor politice".

"Aici e sancţiunea votului politic", a spus Tăriceanu, ridicând întrebarea "cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?".

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în vizorul DNA, după ce Parchetul a trimis dosarul votului în cazul Şova pe masa procurorilor la DNA.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a spus că votul în cazul lui Dan Şova s-ar putea relua, dacă decizia va fi declarată neconstituţională.


×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Senat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close