Antena 3 Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?

Călin Popescu Tăriceanu: Cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?

26 Apr 2015   •   21:07

Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", în contextul scandalului privind votul în cazul Şova, că rolul preşedintelui Senatului nu este să ia hotărâri, ci să formalizeze hotărârile pe care Senatul le ia cu majoritate de voturi, în funcţie de situaţie.

"Preşedintele Senatului nu acţionează nici ca un gradat cu soldaţii lui, cărora le dă ordine, nici ca un patron de întreprindere, care ia deciziile. El trebuie să observe, când conduce şedintele, care este majoritatea şi, pe baza regulementelor, să tranşeze anumite chestiuni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Tăriceanu precizează că salută acţiunea DNA-ului de luptă împotriva corupţiei, "dar există o limită, şi anume zona deciziilor politice".

"Aici e sancţiunea votului politic", a spus Tăriceanu, ridicând întrebarea "cu ce drept e contestat dreptul constituţional al Senatului de a respinge o cerere venită din partea Ministerului Public?".
×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Senat

Vreme mai caldă decât normalul perioadei

 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close