Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, în vizorul procurorilor. Parchetul a trimis dosarul în cazul Şova la DNA

Călin Popescu Tăriceanu, în vizorul procurorilor. Parchetul a trimis dosarul în cazul Şova la DNA

Călin Popescu Tăriceanu, în vizorul procurorilor. Parchetul a trimis dosarul în cazul Şova la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Apr 2015   •   09:04
Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în vizorul DNA, după ce Parchetul a trimis dosarul votului în cazul Şova pe masa procurorilor la DNA.
 
Acesta a fost declinat de Parchetul General unde s-au depus mai multe sesizări în care preşedintele Senatului este acuzat că l-ar fi scăpat pe Şova de arestare, folosindu-se de un articol neconstituţional. 

În urma votului din Senat în ce îl priveşte pe Dan Şova la Senat s-au depus plângeri în care se denunţau fapte de abuz în serviciu în legătură cu încălcarea Constituţiei în ce priveşte modalitatea prin are a fost organizat votul pentru încuviinţarea sau respingerea arestării preventive în cazul lui Dan Şova.
 
PMP a depus o astfel de sesizare la Parchetul General, s-a deschis un dosar care este în faza actelor premergătoare şi s-a decis ca el să fie declinat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
Procurorul a invocat fapte de corupţie care ar fi putut fi săvârşite de cei care au aplicat regulamentul în Senat.
 
În acest caz, ar putea urma audieri.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a spus că votul în cazul lui Dan Şova s-ar putea relua, dacă decizia va fi declarată neconstituţională
 
Scandalul în cazul Şova a început pe 25 martie, când senatorul a scăpat de arestarea cerută de DNA, în baza unui vot controversat. Au fost 79 de voturi pentru şi 67 împotrivă. Deşi arestarea lui Şova a fost votată favorabil de majoritatea senatorilor prezenţi, rezultatul a fost considerat împotriva arestării, pentru că nu s-a întrunit o majoritate calificată, adică jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. 
 
Potrivit Constituţiei, cererile de arestare sunt încuviinţare cu jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, însă regulamentul Senatului prevedea la acea dată o majoritate a senatorilor în funcţie. 
 
Ulterior, regulamentul a fost schimbat, însă tot lipsea o hotărâre scrisă de respingere a reţinerii şi arestării lui Şova. 
 
Curtea Constituţională a decis, pe 8 aprilie, că Senatul este obligat să redacteze hotărârea, să o comunice autorităţilor competente şi să o publice în Monitorul Oficial.   

Dan Şova se plânge de tergiversarea dosarului său

Şova este urmărit penal, din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.
 
 
Aproximativ 100 de persoane au protestat la Universitate, faţă de respingerea în Senat a arestării lui Dan Şova

Citiţi şi Adrian Ursu: În cazul domnului Tăriceanu avem o traversare gravă a graniţei dintre puterile statului

 



 

×
Subiecte în articol: dan sova Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close