Antena 3 CNN Actualitate Călugărul exorcist de la Tanacu, Daniel Corogeanu, la un pas să fie eliberat

Călugărul exorcist de la Tanacu, Daniel Corogeanu, la un pas să fie eliberat

Călugărul exorcist de la Tanacu, Daniel Corogeanu, la un pas să fie eliberat
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Noi 2011   •   14:01

Călugărul exorcist de mănăstirea Tanacu, Daniel Corogeanu, este la un pas să fie eliberat. După ce a fost acuzat de uciderea măicuţei Irina Cornici într-un ritual de exorcizare, fostul stareţ a cerut eliberarea condiţionată. Judecătoria Vaslui a admis, marţi, cererea acestuia.

Decizia instanţei de a-l elibera mai devreme cu trei ani pe fostul stareţ de la mănăstirea Tanacu este motivată de comportamentul exemplar al acestuia pe perioada detenţiei. El a participat la activităţi desfăşurate în cadrul penitenciarului şi nu a fost niciodată sancţionat disciplinar.

Judecătoria Vaslui a admis marţi cererea sa de eliberarea condiţionată, însă miercuri va fi luată o decizie finală în acest caz. Astfel, Petru Corogeanu este la un pas de a fi eliberat după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru uciderea măicuţei Irina Cornici. În 2005, acesta a sechestrat-o pe măicuţă şi a supus-o unui ritual de exorcizare, în urma căruia tânăra a murit.

Petru Daniel Corogeanu este ultimul din lotul exorciştilor de la Tanacu rămas după gratii. Celelalte patru măicuţe care au participat la acest ritual au fost şi ele eliberate, tot pentru bună purtare.

 



×
Subiecte în articol: exorcizare preot eliberare ucidere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close