Antena 3 CNN Actualitate S-a aflat cine sunt proprietarii azilului groazei descoperit seara trecută în Pipera. Doi cântăreți de operă celebri

S-a aflat cine sunt proprietarii azilului groazei descoperit seara trecută în Pipera. Doi cântăreți de operă celebri

Controalele demarate de autorități în centrele de îngrijire pentru bătrâni scot la iveală situații șocante. Patronii unui centru social din Pipera au încercat să ascundă pacienții într-o clădire în construcție, aflată în Tunari, totul pentru a evita controalele autorităților.

de Sebastian Boldea    |    11 Iul 2023   •   07:48

Polițiștii au găsit în imobil 11 bătrâni. Aceștia au fost relocați imediat în alte centre. 

Colegii de la Antena 1 au fost cei care au sesizat poliția după ce au primit informații de la rudele pacienților mutați. Speriați de controalele din ultima perioadă și de faptul că în centru erau mai multe persoane decât limita admisă, patronii au ascuns o parte din pacienți într-o clădire în construcție din Tunari 

Clădirea în construcție în care au fost aduse cele 11 persoane ar fi trebuit să fie un viitor punct de lucru al centrului pentru bătrâni Sf. Dumitru. 

La fața locului au descins polițiști, pompieri dar și personal medical din cadrul SABIF. Pacienții au fost evaluați din punct de vedere medical și a început apoi relocarea acestora. 

”Persoanele respective acolo erau stabile din punct de vedere hemo-dinamic, respirator, condițiile lor sunt bune din punct de vedere igienic, mediul este curat, doar că este o casă în construcție”, a declarat Alis Grasu, manager SABIF.

Citește și: Bătrâni cu dizabilități, ascunși de autorități într-o clădire în construcție din Tunari | Intervenție de salvare

”Acolo, colegii au constatat prezența a 11 persoane în condiții care nu permit îngrijirea lor corectă. Au fost evaluați medical, din ce am înțeles şi situația este în dinamică, dar nu a necesitat nimeni transportul la spital, însă au fost șase relocaţi către un azil care are condițiile bune pentru a-i primi, iar patru au fost preluați de aparținători”, a explicat și Raed Arafat. 

Unul dintre pacienți a refuzat să fie transportat la un alt centru pentru bătrâni, așa că și-a luat lucrurile personale, a ieșit inițial în stradă, iar ulterior s-a dus în fața clădirii în construcție unde le-a spus autorităților că vrea să rămână. După mai multe negocieri, bărbatul a acceptat în cele din urmă să fie dus la un centru social.

După evacuarea tuturor pacienților, polițiștii au sigilat ușile și poarta construcției. 

Cine sunt proprietarii azilului

Azilul de unde au fost ascunși bătrânii a fost fondat de un cuplu de cântăreți de operă, Romeo şi Julia Saleno. 

Pe site-ul centrului, Romeo Saleno se laudă cu spiritul său enciclopedic și spune că este student la facultatea de Medicină din Cluj. 

Azilul era însă deja cunoscut cu probleme, asta pentru că imobilul principal de pe Bulevardul Pipera a fost închis cu mai mult timp în urmă, iar în momentul de față figura doar cu o singură anexă aflată în spatele clădirii principale. 

Practica mutării pacienților înainte unor controale nu este una nouă. În dosarul azilelor din Ilfov care au fost percheziționate săptămână trecută, se arată în stenograme că administratorii închiriau clădiri pentru a duce acolo beneficiarii atunci când aflau că urmează să fie verificați. 

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close