Antena 3 CNN Actualitate "Faci bine României", o nouă campanie Antena 3. Sarah Nicole, tânăra care a adoptat 8 copii şi mai vrea 4

"Faci bine României", o nouă campanie Antena 3. Sarah Nicole, tânăra care a adoptat 8 copii şi mai vrea 4

"Faci bine României" este noua campanie marca Antena 3, care îşi propune să prezinte poveştile extraordinare ale unor oameni ce fac bine ţării noastre. În primul episod, facem cunoştinţă cu Sarah Nicole, o tânără care a adoptat nu mai puţin de 8 copii, unii din ei cu grave probleme de sănătate, şi care vrea să mai adopte încă 4 suflete abandonate în spitale sau orfelinate.

"Faci bine României", o nouă campanie Antena 3. Sarah Nicole, tânăra care a adoptat 8 copii şi mai vrea 4
de Sabrina Preda    |    Sergiu Cora    |    Dana Conerth    |    14 Dec 2020   •   23:10

Sarah Nicole Smith este o tânără din Carolina de Nord, absolventă de Psihologie, care a venit în România să facă voluntariat, în anul 2006. Îngrijea copiii bolnavi şi singuri din spitale şi orfelinate.

Dupa 3 ani, însă, a decis că vrea să rămână în România şi să facă mai mult pentru ei.

Casa Sarei este acum camin pentru opt copii cu probleme de sănătate, cărora le-a schimbat viaţa. Sunt 8 minuni care fac progrese şi cresc frumos pentru ca primesc IUBIRE. Sarah Nicole Smith a militat pentru schimbarea legii adopţiei, care de curând a devenit mult mai flexibilă şi le dă şansa copiilor orfani să ajungă mai repede într-o familie.

În familia Sarei, toţi copiii au urmat exemplul mamei. Îmbratişează un copil singur şi bolnav şi îl înveselesc cu zâmbete.

"Noi trebuie să avem inima ca un copil mic, cred că asta înseamnă. Noi adulţii creştem cu nişte mentalităţi. Sarah de ce iei inca un copil cu handicap? Eu nu ştiu cum sp le mai rpspund la intrebarea asta!", ne-a povestit Sarah.

Sarah a descoperit Romania in 2006. Era o tanara absolventa de Psihologie din Carolina de Nord care a venit la noi sa faca voluntariat in spitale si orfelinate.

 "Sincer, când am venit în România prima dată, nu ştiam unde era România, e departe, în Europa, în Africa, unde e ? Eu am facut facultate in Virginia, psihologia, studiam tulburări de ataşament la copii. Se auzea că în România sunt foare mulţi copii orfani", povesteşte Sarah. 

Prima vizită într-un salon de spital plin de copii singuri şi bolnavi a fost un şoc

"Erau câte 50 de bebelusi într-un spital. Nu plângea niciun copil. Ce facem? Şi mi-au spus că sunt toţi copiii treji, ei nu plâng! Studiam psihologia şi ştiam că un copil învaţă să nu plângă dacă nu au ataşament, dacă nu raspunde cineva la nevoile lor, da, pentru mine a fost un şoc", ne-a povestit Sarah Nicole Smith.

Atunci a simţit că trebuie sa faca mai mult. Sa ofere caldura unui camin copiilor bolnavi pe care putini asistenti maternali se incumetau sa-i ingrijeasca. Toti isi doreau un copil sanatos. Primul bebeluș pe care l-a luat acasa,  suspect de epilepsie, era nascut de o mama bolnava, care traia pe strazi.  Sarah s-a gandit atunci ca il va ingriji doar pana cand se va gasi si pentru el o familie. Curand, insa, copilul i-a intrat in suflet. Acum e sanatos, vesel, prietenos si istet.

Al doilea copil adoptat a fost o fetiţă de şase luni care NU exista în acte

Abia dupa doi ani, Sarah a reusit să-i facăa certificat de naştere, iar acum este copilul ei.  A urmat un băietel cu Sindrom Down, abandonat în spital. 

Apoi o fetiţă care, pentru Sarah, avea sa fie... cea mai mare supriză din viaţa ei de mamă. Născuta cu grave probleme cardiace, copila a stat un an şi jumatate în spital până când Sarah i-a aflat povestea într-un apel pe Facebook.

Copila care s-a speriat când a vazut primele frunze, toamna în parc, după ce a părăsit prima oara spitalul, este acum cea mai veselă şi mai iubitoare fetiţă a familiei. A fost operată recent pe cord în Italia, iar înaintea intervenţiei dificile, EA a fost puterea mamei. 

Al cincilea copil intrat în familia lor a fost o fetiţă care trăia în gunoaie. Au urmat gemenii născuţi prematur pe care părintii naturali, prea săraci, nu i-au mai luat acasă din maternitate.  

De curând, familia Sarei s-a imbogatit cu a 8-a minune.  O fetiţă de câteva luni. Şi nu vrea să se oprească aici.

Mai vrea să adopte până la 10-12 copii.

 

 

×
Subiecte în articol: Faci bine României
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close