Antena 3 CNN Actualitate Carambol pe tronsonul de autostradă Deva-Nădlac. 10 maşini s-au ciocnit

Carambol pe tronsonul de autostradă Deva-Nădlac. 10 maşini s-au ciocnit

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localității Nădlac, județul Arad, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. Traficul în zonă a fost deviat.

Carambol pe tronsonul de autostradă Deva-Nădlac. 10 maşini s-au ciocnit
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    09 Ian 2022   •   11:38

Update ora 14:00

Antena 3 a difuzat imagini în exclusivitate de la accidentul rutier de pe autostrada A1, în apropiere de Vama Nădlac. 

O maşină s-a ciocnit cu un TIR, în condiţii de ceaţă şi asfalt umed. Alţi 8 şoferi nu au putut frâna la timp şi au intrat în maşinile ciocnite.

Ştirea iniţială: 

La scurt timp, în aceeași zonă, s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate alte 8 autovehicule.

Potrivit primelor informații, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni ușoare), fiind evaluată medical.

Traficul rutier se desfășoară doar pe banda de urgență, benzile 1 și 2 fiind restricționate.

S-a luat măsura devierii circulației pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

"Într-adevăr, pe autostrada A1, Deva-Nădlac, la kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac din judeţul Arad s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion. La scurt timp, în aceeaşi zonă s-a produs o tamponare în lanţ, în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, o singură persoană a suferit leziuni, posibile răni uşoare în zona piciorului, fiind evaluate medical la faţa locului. Traficul rutier, în momentul de faţă se desfăşoară doar pe banda de urgenţă, benzile 1 şi 2 fiind restricţionate. În urmă cu scurt timp s-a luat măsura devierii circulaţiei, pe drumul naţional 7G, către Vama Nădlac", a precizat la Antena 3, Alexandru Andronache, de la Centrul Infotrafic.

Centrul INFOTRAFIC reaminteşte faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceții dense sub 100 de metri.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

         - nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

         - în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

 

×
Subiecte în articol: accident carambol autostrada deva Nadlac
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close