Antena 3 CNN Actualitate Cele mai bune alimente pentru hidratare. Lista făcută de nutriţionist - Ce fruct e pe primul loc

Cele mai bune alimente pentru hidratare. Lista făcută de nutriţionist - Ce fruct e pe primul loc

A venit vara, prilej numai bun pentru noi toți care vrem să slăbim. Nutriționistul Luiza Pîrvu ne spune care este dieta perfectă pentru sezonul cald, dar ne dă și o veste bună, cum ar fi că putem mânca pepene toată vara fără să ne îngrășăm. Tot acum vedem și cât de importantă este hidratarea dar și care sunt alimentele care ne hidratează cel mai bine.

Cele mai bune alimente pentru hidratare. Lista făcută de nutriţionist - Ce fruct e pe primul loc
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    14 Iul 2020   •   12:45

În afară de apă, care ne asigură cea mai bună hidratare, trebuie să ştiţi că ne putem hidrata chiar în timp ce mâncăm. Medicii spun că există şi alimente foarte bune pentru hidratare, pentru că ele conţin multă apă.

"Există legume şi fructe cu o cantitate mare de apă, peste 90%. Pepenii, care sunt vedetele sezonului, dar şi castraveţii, dovleceii, roşiile pe care le putem folosi oricând, mai ales că au puţine calorii", a spus medicul Luiza Pîrvu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Mese mici şi dese, vara

"În primul rând ar trebui să profităm de disponibilitatea mare de legume şi fructe din această perioadă şi să le consumăm din plin, pentru că e sezonul lor. 

Dieta perfectă pentru vară

E bine să păstrăm mese mai mici, dar mai dese, să asigurăm un grad ridicat de hidratare, pentru că în această perioadă pierdem mai multe lichide şi să alegem alim cât mai uşoare: fructe, legume, salate, carne slabă", recomandă medicul.

Arderile, mai slabe vara

În ce priveşte arderile, nutriţonistul susţine că acestea sunt mai slabe vara decât iarna, însă dacă vrem să slăbim, ne ajută căldura care ne cere multă apă, astfel că mesele noastre vor fi mai mici sau mai slabe caloric.

"Slăbim mai uşor vara, pentru că avem la dispoziţie mult mai multe alimente cu gust, care pot să alcătuiască o dietă sănătoasă, dar dacă ne referim la rata de ardere, comparativ cu iarna, aceasta este chiar puţin mai mică", a precizat Luiza Pîrvu.
 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Luiza Pîrvu hidratare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close