Antena 3 CNN Actualitate Carmen Şatran, studenta criminală de la Unversitatea de Medicină din Timişoara, ar putea fi eliberată din închisoare

Carmen Şatran, studenta criminală de la Unversitatea de Medicină din Timişoara, ar putea fi eliberată din închisoare

Judecătoria Gherla a decis luni, 14 martie, să o elibereze condiționat pe Carmen Șatran, aflată după gratii din anul 2009, atunci când a ucis şi tranşat un bărbat împreună cu un coleg. Hotărârea nu este definitivă însă, ea putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Carmen Şatran, studenta criminală de la Unversitatea de Medicină din Timişoara, ar putea fi eliberată din închisoare
Sursa foto: Intact Images
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2022   •   20:01

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată, după ce a  executat 4.422 de zile şi a câştigat 588 prin recursul compensatoriu şi prin muncă.

Potrivit portalului portal.just.ro, în soluția pe scurt a Judecătoriei Gherla se arată următoarele:

"Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022".

Potrivit aradon.ro, nu este pentru prima dată când Comisia solicită eliberarea condiționată a lui Carmen Şatran.

În luna septembrie a anului trecut, Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea unității de detenție a transmis cererea Judecătoriei Gherla.

Carmen Șatran, care executa pedeapsa în regim deschis, a cerut anul trecut în septembrie să fie eliberată condiţionat, spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar – până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie – ea a executat efectiv 4.422 de zile.

Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției.

Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar, mai mult de atât, a câștigat mai multe recompense.

Judecătoria Gherla a respins, în 27 septembrie 2021, cererea de eliberare condiţionată pentru omor, motivând că, deși Carmen Șatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close