Antena 3 CNN Actualitate Țara de unde este importată carnea de porc pe care o cumpărăm din magazine. Niciodată nu s-a întâmplat asta în trecut

Țara de unde este importată carnea de porc pe care o cumpărăm din magazine. Niciodată nu s-a întâmplat asta în trecut

Cu siguranță mulți dintre dumneavoastră vă amintiți de pulpele de pui congelate, americane, care au invadat piața după '90. Ei bine, suntem foarte aproape de un scenariu asemănător, dar de această dată vorbim despre carnea de porc congelată.

de Laura Dinu    |    15 Mai 2024   •   18:49

România a devenit cel mai mare importator de carne congelată de porc din spațiul non-UE. Şi de unde importăm noi atâta carne congelată? Mare atenție! Tocmai din Chile.

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, în primele două luni ale anului, țara noastră a importat un total de 1.100 de tone de carne de porc congelată, cea mai mare parte, adică 960 de tone din Chile, şi aproape 160 de tone din Canada.

I-am bătut şi pe nemţi şi pe olandezi la acest capitol, Germania având importuri de 693 de tone de carcasă de porc congelată iar Olanda, 600 de tone.

Ce este foarte interesant e că în anii trecuți n-am important aproape deloc carne de porc congelată din țări non-UE. De pildă, între 2021 și 2023 n-a intrat în țară niciun kilogram de carcasă congelată din țări extracomunitare, iar în 2020, totalul importurilor a fost de 47 de tone, această carne provenind din Marea Britanie.

Mai mult decât atât, cantitatea de carne de porc congelată importată de țara noastră în primele două luni ale acestui an reprezintă un record absolut, atenție, din anul 2007. 

×
Subiecte în articol: carne porc Chile
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close