Antena 3 CNN Actualitate Cât cheltuie statul român pe salarii, pensii și asistență socială. Date alarmante!

Cât cheltuie statul român pe salarii, pensii și asistență socială. Date alarmante!

Cât cheltuie statul pe salarii, pensii și asistență socială? Suma cheltuită în șase luni e uriașă și depășește veniturile încasate, a arătat Gina Vacariu, marți seară, la Antena 3.

Cât cheltuie statul român pe salarii, pensii și asistență socială. Date alarmante!
Sursa foto: Agerpres
de Gina Vacariu    |    25 Aug 2020   •   20:08

Calculul a fost făcut având datele din execuția bugetară din ianuarie până în iunie 2020. Salariile bugetarilor costă 53,3 miliarde de lei, pe jumătate de an! În fiecare lună statul plătește 8,8 miliarde de lei pe salariile bugetarilor. În primele șase luni ale anului a fost o creștere a acestor costuri cu aproape 5%, a declarat Gina Vacariu.

Au fost făcute și transferuri pentru asistența socială - aproape 70 de miliarde de lei a cheltuit statul pe primele șase luni din an.

Calcul: Salarii și pensii, pe datorie

PENSII 2020. În ceea ce privește plata pensiilor, statul a plătit din ianuarie până în iunie 2020 39,6 miliarde de lei, adică aproximativ 6,6 miliarde de lei pe lună.

Salarii și pensii, pe datorie! Cât cheltuie statul față de veniturile încasate

În total, în perioada ianuarie-iunie 2020 statul a cheltuit 162 de miliarde de lei! Statul român are reale probleme în acest moment. Cheltuielile respective pe primele șase luni au costat statul român 162 de miliarde de lei, însă veniturile încasate de stat în această perioadă sunt de 146,2 miliarde de lei.  

Ludovic Orban, scenariu apocaliptic. Ce s-ar putea întâmpla cu salariile și pensiile

PENSII 2020. Premierul Ludovic Orban avertizează Parlamentul că, dacă modifică procentul de majorare a punctului de pensie la dezbaterea ordonanței de rectificarea bugetară, va sesiza Curtea Constituțională a României.

Citiți și:

PENSII 2020. Anunțul momentului despre pensiile din România! Mesajul ministrului Muncii pentru poștași

×
Subiecte în articol: pensii salarii
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close