Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Chelu şi ceilalţi trei reţinuţi în cazul Fătuloiu au fost arestaţi preventiv

Cătălin Chelu şi ceilalţi trei reţinuţi în cazul Fătuloiu au fost arestaţi preventiv

Cătălin Chelu şi ceilalţi trei reţinuţi în cazul Fătuloiu au fost arestaţi preventiv
Sursa foto: Foto: Financiarul
21 Noi 2010   •   10:34

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost arestat pentru 29 de zile pentru că a încercat să-l mituiască pe secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu. Şi cei trei apropiaţi ai săi, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi pentru complicitate la dare de mită. Avocaţii apărării au declarat deja recurs.

Cei patru au primit mandat de arestare după şapte ore, timp în care magistraţii au analizat probele aduse de procurori.

Au existat şi elemente de noutate în cazul mitei de la Interne.

În dosar există două denunţuri. Unul îi aparţine secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, iar celălat, fiului său. Se pare că omul de afaceri Cătălin Chelu şi apropiaţii săi ar fi încercat să ajungă la chestor prin intermediul lui Alexandru Fătuloiu.

Surse din poliţie citate de Gândul susţin că denunţul lui Dan Valentin Fătuloiu a fost făcut încă din vară. Supravegherea discuţiilor omului de afaceri gălăţean cu secretarul de stat a durat aproape patru luni. Asta în condiţiile în care, potrivit unor surse, Cătălin Chelu ştia deja că este investigat într-un dosar referitor la clanurile financiare. Însă prima întâlnire faţă în faţă a avut loc abia săptămâna trecută.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a declarat că a fost în biroul chestorului, iar apoi au mers împreună până în parcarea de lângă sediul ministerului. Atunci au intervenit procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Miza mitei de la Ministerul de Interne au fost cele 41 de dosare în care Cătălin Chelu era cercetat pentru evaziune fiscală.

Iniţial, Cătălin Chelu i-a promis secretarului de stat  Valentin Fătuloiu un milion de euro, potrivit procurorilor DNA. Suma urma să fie folosită pentru ca Fătuloiu să împiedice cercetarea lui Chelu în cauze penale. Cuantumul a fost schimbat la întâlnirea din 12 noiembrie, scăzând la 12 mii de euro şi bunuri in valoare de 270 de mii de euro.

 


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close