Antena 3 CNN Actualitate Primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională

Primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire națională.

de Laura Dinu    |    24 Noi 2023   •   11:19

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit vineri de la instanță un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis „pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare”, pentru luare de mită în formă continuată.

Este vorba despre primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

Odată ajunși la domiciliului acestuia, polițiștii nu l-au găsit acasă. Și nici la primărie. Motiv pentru care edilul a fost dat în urmărire națională. 

Vineri, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Cuantumul pedepsei este același care a fost decis în primă instanță, în februarie anul trecut.

Sentința pronunțată atunci prevedea cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea, pe o durată de 4 ani, a dreptului de a candida, de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Contestația primarului la condamnarea inițială a fost judecată de Curtea de Apel din Cluj.

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș.

Socrii primarului au fost arestați preventiv.

Citește și: Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: "Am cerut împrumut de la tine!"

"În acest dosar care datează din 2016, Cătălin Cherecheș a fost acuzat că a primit șpagă 70.000 lei pentru a realiza anumite activități în legătură inclusiv cu un club sportiv de fotbal din Baia Mare.

Scandalul a luat amploare după tentativa de mituire a judecătoarei care urma să pronunțe decizia în apelul formulat de Cherecheș.

Georgiana Hîngan Fărcaș, care a pronunțat acum condamnarea definitivă, este cea care a denunțat-o pe soacra lui Cătălin Cherecheș că a vrut să o mituiască. În acest moment, socrii primarului sunt arestați preventiv și anchetați de procurorii DNA. 

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close