Antena 3 CNN Actualitate Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: "Am cerut împrumut de la tine!"

Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: "Am cerut împrumut de la tine!"

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 14:31 13 Noi 2023 Modificat la 14:31 13 Noi 2023

Cei doi au fost arestați preventiv, săptămâna trecută, pentru 30 de zile, după ce soacra lui Cherecheș i-a dat 50.000 de euro mamei judecătoarei Georgiana Hîngan Farcaș.

Mita, un avans dintr-o sumă de 100.000 de euro, era menită să-i asigure achitarea primarului din Baia Mare în procesul în care a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Luni, Dorin Gliga a fost întrebat, înainte de a se prezenta în fața magistraților, de unde a avut banii pentru mită. După câteva secunde de tăcere, bărbatul i-a răspuns jurnalistei care i-a adresat întrebarea: "Am cerut împrumut de la tine!"

Nici el, nici soția sa nu au mai răspuns la alte întrebări, nici înainte de a ajunge în fața instanței, nici după ce au părăsit sediul acesteia.

Citește și: Mama judecătoarei pe care soacra primarului Cherecheș a încercat s-o mituiască, declarații exclusive la Antena 3 CNN: "Nu mi se pare normal!"

Avocatul lui Cherecheș vrea să audă ce au de spus judecătoarea Georgiana Hîngan Farcaș și mama acesteia

"Cătălin Cherecheș nu a fost citat şi nu are nicio calitate în dosarul de la DNA Cluj.  Ar fi interesant de văzut când va fi audierea doamnei judecător şi a mamei doamnei judecător, pentru că vor fi, probabil, necesare niște lămuriri și sub aspectul acesta, având în vedere că - se pare - din 25 octombrie şi până pe 5 noiembrie s-ar fi purtat mai multe discuții, iar denunțul a avut loc pe 5 noiembrie.

Din comunicatul DNA rezultă că 'faza incipientă' (a negocierii mitei, n.r.) a avut loc pe 25 octombrie, iar denunțul a venit după 12 zile. Sunt 12 zile în care, probabil, anchetatorii trebuie să stabilească ce s-a întâmplat (...)

Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.

De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele - și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului - fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.

Noi, apărarea, eram optimiști că - având în vedere această hotărâre a ÎCCJ - soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie", a spus, la Antena 3 CNN, Răzvan Doseanu, avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

×
x close