Antena 3 CNN Actualitate Cazul bătrânei Sofia, dată afară de la grădiniță fiindcă e prea bătrână, a ajuns și la Guvern. Ministrul Educației cere reangajarea femeii

Cazul bătrânei Sofia, dată afară de la grădiniță fiindcă e prea bătrână, a ajuns și la Guvern. Ministrul Educației cere reangajarea femeii

Cazul bătrânei Sofia, dată afară de la grădiniță fiindcă e prea bătrână, a ajuns și la Guvern. Ministrul Educației cere reangajarea femeii
02 Apr 2019   •   16:42

Bunica Sofia, bătrâna de 83 de ani dată afară de la grădiniţa în care făcea curăţenie pe motiv că este prea în vârstă, le dă o lecţie celor care s-au jucat în ultimele zile cu soarta ei. Femeia refuză să fie reangajată, în ciuda demersurilor făcute chiar de ministrul Educaţiei. 

Într-un interviu emoţionant acordat Antenei 3, bunica Sofia spune că după 41 de ani de muncă va primi o pensie în valoare de numai un leu. 
Mai mult, bătrâna spune că gestul făcut de conducerea şcolii, de a-i pun sub nas preavizul de demisie fără să o întrebe dacă vrea să plece, a fost un gest urât care a supărat-o.

Citiți și Sofia are 83 de ani și era angajată la grădiniță. Într-o zi, povestea ei a devenit cunoscută în întreaga țară. Dar totul a luat o întorsătură cu totul neașteptată: „Am crezut că este o păcăleală de 1 aprilie”

Cazul bunicii Sofia a ajuns să fie cunoscut până la vârful Guvernului. Ministrul Educaţiei a cerut reangajarea ei şi a anunţat că oficialii grădiniţei vor fi sancţionaţi pentru acest gest care a revoltat opinia publică.

„Și pe mine m-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din localitate. De aceea nu am înţeles-o pe directoare deloc prin decizia pe care a luat-o, am avut o discuție cu autoritățile de la Gorj și mi-au promis că azi va fi reîncadrată şi sigur se gândesc la sancţiuni pentru directoare pentru acest gest lipsit de omenie”, a spus Ecaterina Andronescu. 

Citiți și Răsturnare de situaţie în cazul femeii de serviciu de 83 de ani dată afară, tanti Sofia: ”Și-au bătut joc de mine”

×
Subiecte în articol: gradinita guvern sofia
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close