Antena 3 CNN Actualitate CCR: Legea care modifică ordonanţa privind salarizarea este constituţională

CCR: Legea care modifică ordonanţa privind salarizarea este constituţională

CCR: Legea care modifică ordonanţa privind salarizarea este constituţională
14 Dec 2016   •   13:10

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, că este constituţională legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL şi de Guvern.

Cele două sesizări au fost conexate în acelaşi dosar iar în urma dezbaterilor au fost respinse excepţiile ridicate. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

Guvernul şi 65 de deputaţi liberali au formulat câte o obiecţie de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş preciza, după adoptarea actului normativ, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate. "Această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare", explica Cioloş pe 8 noiembrie.

PNL și Guvernul au contestat la CCR votul din plenul Camerei Deputaţilor prin care s-a adoptat Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Klaus Iohannis declara, în 8 noiembrie, că așteaptă legea la promulgare, evitând să intre în detalii despre fond sau despre acuzaţiile de fraudare a votului din Camera Deputaților.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close