Antena 3 CNN Actualitate Ce a declarat Doiniţa Băsescu în faţa judecătorilor

Ce a declarat Doiniţa Băsescu în faţa judecătorilor

Ce a declarat Doiniţa Băsescu în faţa judecătorilor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   15:48

Mircea Băsescu şi soţia sa, Doiniţa Băsescu, sunt audiaţi, marţi, la Tribunalul Constanţa, în dosarul şpăgii pe care fratele fostului preşedinte ar fi luat-o de la clanul Bercea Mondial.

 
Doiniţa Băsescu a povestit cum a cunoscut familia Anghel şi a spus că totul a decurs normal până când Bercea Mondial a fost arestat.

Apoi, a spus Doiniţa Băsescu, relaţiile au devenit tensionate, ar fi început să primească vizite neanunţate de la membrii famililiei Bercea. 
 
Mai mult, a mai povestit soţia lui Mircea Băsescu, ar fi fost ameninţată de membrii familiei Bercea care i-ar fi spus că au un stick cu înregistrări şi, dacă soţul său nu le dă banii, ei vor folosi acele înregistrări la televiziuni.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close