Antena 3 CNN Actualitate Ce a făcut elevul de 16 ani înainte de a-și ataca profesoara. Detaliul care l-a dat de gol că totul a fost premeditat

Ce a făcut elevul de 16 ani înainte de a-și ataca profesoara. Detaliul care l-a dat de gol că totul a fost premeditat

Elevul de 16 ani care şi-a atacat profesoara într-un liceu din Capitală a fost arestat pentru 30 de zile. Judecătorii au luat această decizie după ce procurorii au prezentat dovezi că agresiunea a fost premeditată.

Ce a făcut elevul de 16 ani înainte de a-și ataca profesoara. Detaliul care l-a dat de gol că totul a fost premeditat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    07 Apr 2023   •   08:50

Fără niciun cuvânt. Așa a intrat principalul suspect al tentativei de omor de la Colegiul Național Ion Creangă, din Capitală.  

Băiatul are 16 ani, iar ieri, spun și colegii și cadrele didactice, și-a atacat diriginta. Profesoara de japoneză îi anunțase că vor da test, iar toată clasa se răzvrătise. El, dintre toți, avea însă și un plan, spun anchetatorii. Se pare că, înainte de atac, adolescentul se interesase de pedeapsa pe care o va primi.

"Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit". 

Citește și: Mesajul postat de adolescentul de 16 ani din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Elevii se tem să mai meargă la școală

Era planul de a ucide pe cineva. Pe oricine. Îl măcina din ce în ce mai mult acest gând. Și împărtășise cu colegii că vrea să facă asta. Ieri, pentru că știa că avea să dea test, i s-a părut că a găsit și persoana potrivită și momentul. 

„Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard.” 

Adolescentul a fost audiat ieri de procuror în prezența părinților șocați. El, principalul suspect, un băiat extrem de inteligent, cu note foarte bune, a fost detașat la audieri. 

Anchetatorii îi vor face o expertiză psihiatrică. Victima sa, profesoara de japoneză, a supraviețuit. Rămâne însă problema violenței în școlile din România. Un fenomen scăpat de sub control. 

Anul trecut, imaginile cu polițiștii din Ilfov care le-au cerut elevilor să scoată din ghiozdane obiectele interzise au născut o dezbatere intensă în spațiul public. În urma dezbaterii nu s-a schimbat nimic. Nici pentru profesori, nici pentru elevi. 

×
Subiecte în articol: elev profesoara Colegiul Ion Creangă
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close