Antena 3 CNN Actualitate "Ce dacă mori? Cumpără un kil de colivă! Du-te la primar, să te trateze!" | O angajată a spitalului din Urziceni, înregistrată în timp ce urlă la o pacientă în vârstă | Alexandru Rafila: "Spitalul nu va fi închis!"

"Ce dacă mori? Cumpără un kil de colivă! Du-te la primar, să te trateze!" | O angajată a spitalului din Urziceni, înregistrată în timp ce urlă la o pacientă în vârstă | Alexandru Rafila: "Spitalul nu va fi închis!"

O înregistrare cu un cadru sanitar de la Spitalul din Urziceni - unde o femeie de etnie romă a fost lăsată să nască în stradă - arată că tratamentul disprețuitor și batjocoritor la adresa pacienților pare să fie normă, nu excepție.

"Ce dacă mori? Cumpără un kil de colivă! Du-te la primar, să te trateze!" | O angajată a spitalului din Urziceni, înregistrată în timp ce urlă la o pacientă în vârstă | Alexandru Rafila: "Spitalul nu va fi închis!"
Sursa foto: spitalul-urziceni.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   16:47

Înregistrarea, difuzată de Antena 3 CNN, nu precizează numele persoanelor din scena halucinantă, în care o femeie din cadrul personalului unității medicale urlă la o pacientă în vârstă să se ducă la primar să o trateze.

Însă, potrivit sursei citate, înregistrarea a fost făcută în urmă cu aproximativ un an, iar "protagonista" recitalului de urlete nu mai lucrează în prezent acolo.

La "dialogul" difuzat de Antena 3 CNN participă și aparținătoarea pacientei, căreia i se spune să se ducă să cumpere colivă.

"Ce dacă mori? Toți murim", se aude pe înregistrare cum țipă angajata spitalului.

Transcrierea "dialogului", în continuare.

Atenție, conținut cu puternic impact emoțional!

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Ce aţi, făcut, doamnă pentru 56 frecvenţa?"

Pacientă: "Nu ţipaţi la noi!"

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Ce aţi făcut? Mori, bunică! Ce dacă mori? Nu eşti nici prima, nici ultima, toţi murim, nu trăim niciunul!"

Pacientă: "Vă rugăm să ne duceţi acasă înapoi."

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Da, sigur, că am eu ambulet. Te duci cu ambulanţa, te duci pe picioarele tale. Nu eşti în stare să te duci să ţi-o duci, atunci cumpără-i un kil de colivă."

Aparținătoare pacientă: "Nu pot să plec să o las acum aşa."

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Nu, doamnă, o luaţi şi o duceţi unde ştiţi. Se ştie cu frecvenţă mică de mult, eu nu o duc în Urgenţă. O iei frumuşel, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, şi te duci cu ea. Aţi găsit proştii, că eu sunt datoare să îi caut doctor, să le caut maşină să se ducă acasă, să le caut (...înjurătură...), mâncare, fasole, pernă să doarmă, că dacă stau 12 ore aici, vin şi fac reclamaţii că nu le dau să mănânce. O să iau din salariul meu să le dau să mănânce (...) Al dracului, trebuie să fiu eu datoare să sun eu tot Bucureştiul, că e maică-mea, eventual să le trimit şi cadou, că vă primeşte."

Angajată a spitalului din Urziceni: "Îmi bag ... în gura lu'  domnu'  primar!"

Aparținătoare pacientă: "O să vorbim şi noi cu domnul primar."

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Da' vorbeşte, cucuoană, cu domnul primar, că îmi bag (...înjurătură...) în gura lu' domnu' primar."

Aparținătoare pacientă: "Da' nu ţipaţi la noi, doamnă."

Cadru de la spitalul din Urziceni: "Ce tot atâta cu domnul primar? Da' du-te la domnul primar. Să te trateze domnul primar. La domnul primar ai tratat-o pe mă-ta până la 80 şi ceva de ani. Ţi-o duci şi ţi-o tratezi pe cont propriu, ţi-am spus unde să o duci, ţi-o iei de mână şi te duci, nu sunt eu datoare să ţi-o duc. E vie, nu e moartă, dă din mâini, dă din picioare, nu e în comă."

Alexandru Rafila: "Spitalul de la Urziceni nu va fi închis"

Spitalul din Urziceni, unde o femeie a născut pe asfalt, în curte, și un tânăr a fost trimis să moară acasă, nu va fi închis. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care susține că responsabilitatea aparține conducerii orașului.

"Cred că și oamenii din Urziceni au nevoie de servicii mediale, nu de spitale unde să nu găsească pe nimeni (...) Oamenii care conduc orașul Urziceni să își asume niște responsabilități. Toată lumea a vrut spitale în 2009, văd că gestionarea responsabilă a acestor spitale întârzie sau lipsește", a spus ministrul Sănătății.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close