Antena 3 CNN Actualitate Ce înseamnă scenariul roșu. Măsurile de restricție care se vor aplica în Capitală

Ce înseamnă scenariul roșu. Măsurile de restricție care se vor aplica în Capitală

Intrarea Capitalei în scenariul roșu vine cu o serie se măsuri restrictive, cel puțin pentru următoarele 14 zile. Restricțiile au intrat în vigoare începând cu data de 08.03.2021, ora 00:00.

Ce înseamnă scenariul roșu. Măsurile de restricție care se vor aplica în Capitală
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    19 Oct 2020   •   08:00

Bucureștenii vor trebui să poarte în continuare masca de protecție în spațiile publice închise sau deschise, indiferent de gradul de aglomerare. 

Restaurantele, din nou închise

În Capitală, se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum și in interiorul altor spații publice inchise, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu exceplia deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exterior, în aer liber. Trebuie asigurată o distanță de minim 2 metri între mese și participarea a cel mult 6 persoane la o masă.

De asemenea, este permisă prepararea și comercializarea hranei care nu se consumă în spațiile respective. 

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Este interzisă activitatea în cinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Elevii din clasele terminale, până la jumătate din numărul total 

În unitățile de învățământ, activitatea se desfășoară cu prezență fizică pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați.

De asemenea, este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, a următoarelor activități:

-simulările examenelor nalionale și a examenelor pentru anii terminali;  

-evaluările naționale;

-orele remediale pentru toate clasele.

Elevii din ceilalți ani de studiu își vor desfășura, în continuare, cursurile online. 

 

×
Subiecte în articol: scenariu rosu București
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close