Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat pe malul mării în aceste zile: "Va fi o catastrofă dacă nu se face ceva"

Ce s-a întâmplat pe malul mării în aceste zile: "Va fi o catastrofă dacă nu se face ceva"

Ce s-a întâmplat pe malul mării în aceste zile: "Va fi o catastrofă dacă nu se face ceva"
de O.P.    |    16 Feb 2015   •   06:02

 Scandal monstru la Eforie Nord, între reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai Regiei Apele Române, după ce faleza din staţiune s-a prăbuşit.

Malurile au cedat şi tone de pământ căzute de la o înălţime de zece metri au ajuns pe plajă, deşi în zonă au loc ample lucrări de consolidare în valoare de 10 milioane de lei.

Reprezentanţii Apelor Române spun că lucrările demarate de primărie ar fi de vină, în timp de municipalitatea spune că Apele Române nu ar fi îngrijit şi conservat terenul de faleză.

Faleza din Eforie Nord a început să se surpe, deşi lucrările de consolidare a acesteia, demarate de către primărie sunt în plină desfăşurare. Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, de vină ar fi chiar lucrările din zonă, în valoare de 10 milioane de lei. După ce a fost îndepărtat betonul, pământul s-ar fi îmbibat cu apă.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Eforiei Nord aruncă vina pe Apele Române, care nu s-ar fi ocupat de îngrijirea şi conservarea falezei.

Până va fi găsit vinovatul şi problema va fi rezolvată, zona rămâne un pericol pentru localnici. Tone de pământ se surpă de la înălţime direct pe plajă.

Administraţia locală promite să rezolve problema până la începutul sezonului estival. Proiectul de consolidare a falezei, în valoare de 10 milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene şi are ca termen de finalizare luna mai a acestui an.

×
Subiecte în articol: faleza Eforie Nord
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close