Antena 3 Actualitate Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

de S.T.    |    25 Noi 2018   •   13:39
Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Anunțul făcut de Klaus Iohannis Foto: captură Antena 3

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după semnarea acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Am finalizat discuțiile într-un timp record. Consiliul în formatul UE 27 a agreat proiectul de retragere și a aprobat declarația politică referitoare la relațiile politice viitoare. Acordul de retragere va putea fi folosit în cazul în care va fi aprobat de toate parlamentele pentru a clarifica detalii care țin de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta este un document foarte important și pentru noi pentru că în el sunt stipulate condițiile în care vor fi tratați românii din Marea Britanie. E un document important, s-a lucrat la el un an, s-au respectat limitele impuse de UE. Un mare stat membru pleacă, asta nu poate să fie o veste bună”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, înainte de a participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, că dacă acest acord se aprobă, drepturile românilor sunt „perfect protejate”.

„Drepturile românilor, dacă acest acord se aprobă, sunt perfect protejate. (...) Dacă acest acord intră în vigoare, pentru noi este foarte potrivit”, a afirmat şeful statului.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close