Antena 3 CNN Externe Data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

Data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

Data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Noi 2018   •   12:45

Proiectul de acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii celor 27 de ţări europene, în cadrul summitului de duminică din Bruxelles, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 29 martie 2019.

Theresa May trebuie să obţină aprobarea Parlamentului britanic. Votul în Parlament va avea loc la începutul lunii decembrie.

Concluziile summitului de duminică au fost publicate pe site-ul Consiliului European.

„Consiliul European aprobă Acordul de ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. În consecinţă, Consiliul European invită Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei să ia măsurile necesare pentru a asigura intrarea în vigoare a acordului la data de 30 martie 2019”, se menţionează în primul punct al comunicatului.

„Consiliul European aprobă Declaraţia Politică privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Consiliul European reiterează determinarea Uniunii de a păstra un parteneriat cât de strâns posibil cu Marea Britanie, conform prevederilor din Declaraţie”, au transmis reprezentanţii CE.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Brexit
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close