x close

Data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

de S.T.    |    25 Noi 2018   •   12:45
Data la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană 534 Foto: pixabay.com

Proiectul de acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii celor 27 de ţări europene, în cadrul summitului de duminică din Bruxelles, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 29 martie 2019.

Theresa May trebuie să obţină aprobarea Parlamentului britanic. Votul în Parlament va avea loc la începutul lunii decembrie.

Concluziile summitului de duminică au fost publicate pe site-ul Consiliului European.

„Consiliul European aprobă Acordul de ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. În consecinţă, Consiliul European invită Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei să ia măsurile necesare pentru a asigura intrarea în vigoare a acordului la data de 30 martie 2019”, se menţionează în primul punct al comunicatului.

„Consiliul European aprobă Declaraţia Politică privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Consiliul European reiterează determinarea Uniunii de a păstra un parteneriat cât de strâns posibil cu Marea Britanie, conform prevederilor din Declaraţie”, au transmis reprezentanţii CE.

Citeşte mai multe despre:

Marea Britanie uniunea europeana Brexit
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati