Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla cu nunțile românilor planificate în mai-iunie. Răspunsul ministrului Marcel Vela

Ce se va întâmpla cu nunțile românilor planificate în mai-iunie. Răspunsul ministrului Marcel Vela

Marcel Vela a fost întrebat pe Facebook ce se va întâmpla cu nunțile românilor planificate după expirarea strării de urgență, din lunile mai și iunie.

Ce se va întâmpla cu nunțile românilor planificate în mai-iunie. Răspunsul ministrului Marcel Vela
Sursa foto: Facebook / Marcel Vela
23 Apr 2020   •   00:47

Ministrul de Interne a declarat că cel mai probabil, evenimentele cu un număr mare de participanți nu vor fi posibile în următoarele luni. 

„Cu părere de rău, nu vă pot da un răspuns pozitiv pentru că nunțile românilor în perioada următoare, chiar dacă se relaxează condițiile de reținere, de comprimare a unor posibilități de a ne mișca liber, de a fi aprope de cei dragi, aceste condiții nu vor fi relaxate 100%. 

Individual probabil vom avea dreptul la acestă mișcare de a ne duce, de a ne plimba, de a ne relaxa, de a rezolva probleme individuale, presupun, nu vă dau un răspuns oficial, Nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus.

Data de 15 mai e o dată luată în considerare pentru că atunci expiră starea de urgență, o stare de urgență pe care o gestionăm în baza decretului prezidențial. Nu însemnă că în 15 mai virusul ia o pauză. 

Activitățiile care se vor relua, se vor relua în anumite condiții, de exemplu verificarea la intratrea în comunitate probabil cu termometre digitale, la fel cum anumite firme își evaluează angajații. 

Nu cred că va fi momentul unei relaxări generale, pentru a permite evenimentele cu sute de persoane, astfel încât să riscăm o contaminare în masă. Cred că în primele luni după 15 mai nu vom avea o permisivitate în acest domeniu. Îmi pare rău că trebuie să dau acestă veste. Cea mai bună metodă cred că ar fi amânarea evenimentului, pentru a ne bucura muți ani de acum înainte de cei dragi”, a răspuns Marcel Vela mesajului de pe Facebook. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close