Antena 3 CNN Actualitate Ce spun preoţii despre vaccinarea anti-COVID din România

Ce spun preoţii despre vaccinarea anti-COVID din România

Biserica se va implica în campania de vaccinare anti-COVID-19. Preoţii au început să împartă credincioşilor din întrega ţară broşuri cu date despre vaccin, pentru a-i ajuta să înţeleagă care sunt avantajele vaccinarii.

Ce spun preoţii despre vaccinarea anti-COVID din România
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2021   •   17:30

Preoţii vor vorbi în predicile lor din biserici despre vaccinarea anti-COVID, astfel încât temerile enoriaşilor cu privire la potenţiale efecte advrese ale serului sa fie eliminate.

În acest context, tot mai mulţi prelaţi ai bisericilor ortodoxe şi catolice au anunţat că se vor vaccina, subliniind că ştiinţa şi credinţa s-au completat întodeauna, iar aceasta este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie.

Decizia de a implica biserica în campania de vaccinare a venit după ce au fost vehiculate pe reţelele de socializare numeroase mesaje false împotriva vaccinului, iar oamenilor li s-a indus temerea că serul ar putea să conţină ceva periculos, iar mulţi români sunt indecişi în privinţa vaccinării.

Preoţii îi îndeamnă pe oameni să găsească răspunsurile din surse de informare medicale credibile

Pornind de la exemplul persoanal, preotul Francisc Doboş, a spus în emisiunea "Punctul de întalnire", la Antena 3, că singurele arme împotriva virusului devastator, care a ucis zeci mii de români , inclusiv pe tatăl său, sunt măsurile de protecţie dar şi vaccinarea.

''Dacă acest vaccin, unul sau altul, nu numele contează, ar fi existat acum două luni, tatăl meu poate ar mai fi trăit. Dacă nu ar fi avut COVID, l-aş mai fi avut, poate lângă mine. Eu nu vreau să conving pe nimeni. Eu doar dau mărturie. Vaccinul este voluntar. Nu trebuie să obligăm pe nimeni Cu toată delictateţea, spunem ce vom face noi. Papa a spus că se vaccinează. Eu spun că mă voi vaccina când va veni vremea mea'', a spus preotul Francisc Doboş.

Şi preotul Visarion Alexa este un susţinător al campaniei de vaccinare. Acesta a declarat, în emisiunea ''Punctul de intalnire'', că se va vaccina pentru a-şi proteja familia, părinţii, dar şi pe credincioşi..

''Mi-am vaccinat copiii cu toate vaccinurile  din schema disponibile în grila de vacciare. Eu o sa ma vaccinez pentru că nu vreau sa dau boala enoriașilor mei si nici sa o duc acasă'', a spus preotul Visarion Alexa.

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile

În toată lumea, Înalţi Prelaţi, inclusiv Papa Francisc au declarat că se vor vaccina.

Reprezentanții bisericii de la noi spun, însă, că broşurile pe care le-au primit de la stat să le distribuie au caracter informativ și fiecare român trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză dacă se vaccinează sau nu

×
Subiecte în articol: preoti vaccinare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close