Antena 3 CNN Actualitate Ceaţa perturbă traficul aerian: Un zbor anulat şi întârzieri, pe Aeroportul Otopeni

Ceaţa perturbă traficul aerian: Un zbor anulat şi întârzieri, pe Aeroportul Otopeni

Ceaţa perturbă traficul aerian: Un zbor anulat şi întârzieri, pe Aeroportul Otopeni
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Noi 2010   •   09:57

Ceaţa din Bucureşti dă peste cap traficul aerian. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) un zbor a fost anulat miercuri dimineaţă şi mai multe curse au avut întârzieri.

Cursa spre Amsterdam, programată să plece la ora 7:05, a fost anulată. Piloţii nu au putut ridica avionul din pricina vizibilităţii reduse. Pentru că ceaţa persistă, zborul nu a fost încă reprogramat.

Alte trei curse care urmau să aterizeze au avut întârzieri din cauza ceţii.

"Pe aeroportul Henri Coandă se înregistrează întârzieri la trei curse care urmau să sosească în această dimineaţă (n.r. miercuri) de la Chişinău, Kiev şi Iaşi. Aşteptăm ca acestea să vină cu o întârziere de maximum două ore", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache.   

"Pentru o perioadă, în condiţiile de vizibilitate redusă este necesară îndeplinirea simultană a trei condiţii. Echipamentele speciale instalate pe aeroport - acestea există, atât la Băneasa cât şi la Otopeni - echipamente speciale pe aeronavă şi, evident, categoria pilotului - acesta poate lua decizia să aterizeze în condiţii de maximă siguranţă pentru pasageri", a mai spus Iordache.

Trafic aerian perturbat de ceaţă

×
Subiecte în articol: ceata trafic aerian Henri Coanda Otopeni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close