Antena 3 Actualitate Cei doi foşti manageri ai UCM Reşiţa, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu, au fost arestaţi preventiv

Cei doi foşti manageri ai UCM Reşiţa, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu, au fost arestaţi preventiv

de M.Z.    |    19 Dec 2013   •   08:44
Cei doi foşti manageri ai UCM Reşiţa, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu, au fost arestaţi preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres

Cei doi foşti manageri ai UCM Reşiţa, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu, cercetaţi pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri şi spălare de bani, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 10 milioane euro, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Timiş.

 
Decizia instanţei a fost imediat atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara de către avocaţii celor doi, potrivit Mediafax.
 
În acest dosar este cercetată şi Laura Simona Truţi (fostă Sînea), pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni.
 
Cei doi foşti manageri ai UCM Reşiţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri, abuz în serviciu, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni.
 
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Adrian Chebuţiu şi-a susţinut nevinovăţia în faţa procurorilor DNA, în timpul audierilor, afirmând că toate operaţ?iunile financiare din cadrul UCM Reşiţa au fost făcute cu acordul Adunării Generale a Acţionarilor.
 
Contabila Laura Truţi, audiată şi ea alături de cei doi foşti manageri, a primit interdicţia de a părăsiţ?ara.
 
Chebuţiu şi Preda au fost ridicaţi, marţi dimineaţă, de procurorii DNA Timişoara, în urma mai multor percheziţii în Reşiţa şi Timişoara.
 
Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au fost condamnaţi la închisoare cu executare într-un alt dosar, de returnare de TVA, alături de un om de afaceri libanez. Potrivit DNA, în august 2010, UCM Reşiţa a emis o factură prin care ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL patru motoare contra sumei totale de 250 de milioane de euro, plus TVA.

Potrivit anchetatorilor, factura a fost emisă pe baza unui contract conţinâd obligaţii fictive, iar motoarele erau într-o avansată stare de degradare - nu erau funcţionale şi erau alcătuite din piese uzate. Procurorii anticorupţie spuneau că valoarea reală a mărfii era de 50 de ori mai mică decât cea din factură.

Omul de afaceri libanez a cerut restituirea de la bugetul de stat a peste 60 de milioane de euro ca urmare a acestei afaceri. Chebuţiu şi Preda au fost condamnaţi în prima instanţă la câte cinci ani de închisoare cu executare, iar omul de afaceri Said Baaklini la şapte ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close